Iedere maand een column van de buurtsportcoaches van gemeente Velsen. Vandaag is het woord aan Jordy van Zaanen. Hij is buurtsportcoach in Velserbroek, Santpoort en Driehuis en richt zich op de sportstimulering van de basisschooljeugd. In deze column aandacht voor rookvrije sportverenigingen.

In de laatste schoolweken wordt er van alles afgerond door de leerkrachten en scholieren. Kinderen gaan  wennen in de volgende groepen, de musicals worden opgevoerd en groep 8 wordt uitgezwaaid. Voor mij als buurtsportcoach in de gemeenten Velsen & Bloemendaal betekent dit dat alles wat rustiger wordt. Ik heb geen vaste activiteiten meer en kan mij meer richten op voorbereidende taken en het ontwikkelen/opzetten van nieuwe activiteiten voor komend schooljaar.

Normaal gesproken organiseren de buutsportcoaches iedere vakantie een activiteit, in de zomervakantie is dit niet altijd het geval. Gelukkig wel in IJmuiden want daar organiseren we in samenwerking met het Zomerfestival IJmuiden een voetbaltoernooi voor de jeugd. Dit voetbaltoernooit is woensdag 17 juli op het Homburgplantsoen. Om 10:00 uur starten de groepen 3 t/m 5 en de groepen 6 t/m 8 om 12:30 uur. Wel even van te voren inschrijven via sportpasvelsen.nl. We hopen jullie allemaal te zien.

Ook het zwembad in IJmuiden stimuleert kinderen om in de zomervakantie lekker te komen zwemmen. Een leuk en gezellig voorproefje is altijd de Zwem4Daagse die onlangs is georganiseerd. Kinderen konden deelnemen voor de helft van het reguliere bedrag en kregen een medaille aan het eind van de week. Dit evenement werd in IJmuiden voor de 30ste keer georganiseerd en landelijk voor de 40ste keer. Het is altijd een feest voor het hele gezin omdat iedereen mee mag zwemmen van papa’s, mama’s, opa’s, oma’s tot de grote broers en zussen en voor de kleinere broertjes en zusjes waren er andere passende activiteiten.

Naast deze activiteiten is er in de zomervakantie weer genoeg te ondernemen om buiten te zijn. Zo blijft het altijd leuk om een uitje te maken naar een dierentuin, speeltuin of een pretpark. Zo’n uitje hoeft niet per se geld te kosten, je kunt ook gewoon naar de plaatselijke kinderboerderij of naar een meer of het bos gaan.

Het belangrijkste tijdens de vakantie is eigenlijk dat je gewoon dingen doet die je leuk vindt, lekker (buiten)spelen, met vrienden/vriendinnen afspreken en jezelf opladen voor het nieuwe schooljaar.

Ik wens iedereen een hele fijne, ontspannen en zorgeloze zomervakantie toe!

Tot snel volgend schooljaar bij een van onze activiteiten.