Hoe sterk staat u? Ontdek het met Route Gezond

By 27 sep 2024Nieuws

Wilt u blijven doen wat u altijd al deed? Vanaf september starten er onder de noemer Route Gezond in Kennemerland verschillende beweeggroepen en cursussen gericht op het behouden van uw vitaliteit, zelfredzaamheid en het voorkomen van een val. Deze zijn speciaal voor inwoners van 65 jaar en ouder en worden gegeven door een buurtsportcoach en/of zorgprofessional zoals fysiotherapeut. Deelname is in de meeste gevallen kosteloos.     

In september en oktoberstarten er in de hele regio Kennemerland, van Wijk aan Zee tot aan Overveen verschillende cursussen InBalans en Otago. InBalans is een beweegprogramma waarin u handige oefeningen, tests en informatie over bewegen, evenwicht en risico om te vallen krijgt. De trainingen bestaan uit oefeningen gericht op fitheid, evenwicht en spierkracht. Het programma Otago is vooral voor mensen die al wat kwetsbaar zijn. Tijdens Otago gaat u samen met een fysiotherapeut aan de slag met oefeningen die uw beenspieren en evenwicht verbeteren. U krijgt ook een wandelschema. Een overzicht van alle startende cursussen kunt u vinden op www.route-gezond.nl.

Weet u niet zeker welke cursus u moet volgen of wilt u eerst weten hoe het met uw gezondheid gesteld is? Vanaf september worden er ook verschillende informatiebijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten doet u verschillende tests onder leiding van een buurtsportcoach of fysiotherapeut. Hierna krijgt een advies over welk programma het meest geschikt is en krijgt u een overzicht van de startende programma’s bij u in de buurt mee. Ook krijgt u handige tips voor thuis. De informatiebijeenkomsten zijn te vinden op www.route-gezond.nl.

Wilt u graag deelnemen, maar komt u er zelf niet helemaal uit? Neem dan contact op met Team Valpreventie van SportSupport Kennemerland. U kunt hiervoor uw vraag e-mailen naar valpreventie@sportsupport.nl of op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur bellen naar het telefoonnummer 06-12902473.

Route Gezond is een campagne die probeert om verschillende gezondheidsuitdagingen in de regio Kennemerland onder de aandacht te brengen en aan te pakken, waaronder valpreventie. Het is een samenwerkingsverband van de zeven gemeenten in Zuid-Kennemerland en IJmond. Het valpreventieprogramma wordt gecoördineerd door de 3 sportservice-organisaties in de regio: SportSupport Kennemerland, Team Sportservice en Beverwijk Fit en Actief en een groot aantal zorgprofessionals zijn aangesloten voor de uitvoering en signalering. Verschillende branche- en koepelorganisaties ondersteunen met hun kennis en netwerk.