“Wat een heerlijk parcours en wat een genot om aangemoedigd te worden door de vele toeschouwers.” Dit is een van de complimenten van de hardlopers aan de 10e  editie van de Heemstede Loop afgelopen zondag 27 oktober.

“Een geslaagde editie met ruim tweeëntwintig honderd deelnemers, zo’n duizend mensen langs het parcours en ruim honderd vrijwilligers. De 10de editie van de Heemstede Loop was een waar loopfestijn. De dag begon vroeg en fris voor de opbouw. Uiteindelijk werd het schitterend hardloop weer.

De route van de Heemstede Loop ging zoals vanouds weer over de mooie Vrijheidsdreef.  Een Heemstede Loop met herfstig karakter, door het Groendaalse bos en de ‘oude’ wijken van het dorp. Alle afstanden starten en finishen op de Sportparklaan in Heemstede. De deelnemers kregen langs het parcours een extra boost door DJ Flyon en het Klijn Örkest op het Wilhelminaplein.

De Les Petit FamilyRun van de Heemstede Loop zijn voor de 750 deelnemende leerlingen van de scholen het jaarlijkse hoogtepunt. De scholenbokaal werd voor de vierde keer gewonnen door basisschool de Evenaar met. Dit jaar was het extra spannend omdat verschil met de Icarus maar 2% was.

Door het heerlijke weer werden er snelle tijden neergezet. Evelien Hupkens won de 10 km met een eindtijd van 39:12. De 10 km bij de mannen was een ware zegetocht voor Dominic Bersee met 32:09 op de klok. Op de Run2Day 5 km bij de dames won Merel van der Marel in een eindtijd van 17:50. Bij de heren eindigde Edwin de Vries met een nieuw parcours record op de eerste plaatst met een tijd van 15:47.

HBC tennis was ook dit jaar het decor voor de bedrijvenloop. De bedrijvenloopteams hebben genoten van een fantastisch evenement met Sportplaza Groenendaal bij de Run2Day 5 km en Spaarne lopers de 10 km als terechte winnaar.

SportSupport kijk met trots terug op deze 10de editie en kijkt alweer uit naar het loopfeest volgend jaar!