Rianne Koldenhof (30) is sinds 2016 werkzaam bij Stichting SportSupport, waarvan de laatste anderhalf jaar als senior van de buurtsportcoaches in Bloemendaal en Heemstede. “Ik kijk graag over alle muurtjes heen om verbindingen te zoeken tussen gemeente, scholen en sportverenigingen.” Drie dagen per week is zij teamleider, de overige twee dagen ‘hangt zij in het wandrek’ als gymdocent met kleuters. Die afwisseling maakt dit de perfecte baan, aldus Rianne.

Drukke coronaperiode
Sinds de lockdown in maart heeft het team er veel werk bij. “Onze uitvoerende taken voor de leeftijdscategorie tot 12 jaar stopten wel even, maar alles kwam relatief ook snel weer op gang. En intussen kregen we het qua verenigingsadvies juist vele malen drukker! SportSupport heeft zich vanaf het moment dat verenigingen weer open mochten geprofileerd als tussenpersoon tussen gemeenten en verenigingen, waardoor wij nu hét aanspreekpunt zijn voor alle coronagerelateerde vraagstukken vanuitde sportaanbieders in Bloemendaal en Heemstede.”

Nieuwe samenwerkingen
“Het klinkt misschien raar, maar dankzij corona zijn er intensieve nieuwe contacten gelegd. Samenwerkingsverbanden met sportverenigingen die eerder niet op onze radar verschenen. Neem nou Sportacademie Nauwelaerts de Agé in Overveen. Zij gingen als een van de eersten proactief aan de gang met buitensporten, waarbij wij hen goed konden ondersteunen. Inmiddels hebben we gezamenlijke plannen voor het Sportontbijt, sportclinics en ouderensport.” Vooral dat laatste punt staat hoog op de agenda in gemeente Bloemendaal.

En ook in Heemstede was er sprake van nieuwe ingangen bij de sportverenigingen. Rianne: “Vorig jaar hebben we voor HBC-voetbal de Verklaring Gelijke Behandeling uitgerold, van een hoogst eigen regenboogvlag tot aan een officiële ondertekening van de verklaring aan toe. Dit heeft veel aandacht gekregen in de lokale media. En nu willen we maar liefst negen andere sportverenigingen een soortgelijke verklaring voor hun club gaan aanbieden! Wat prachtig past binnen de doelstellingen van een inclusief en veilig sportklimaat zoals dat onlangs in het Heemsteedse Sportakkoord is geformuleerd.”

“Wij proberen zo veel mogelijk partijen samen te brengen. Daarvoor moet je over muurtjes heen kijken, maar er ook af en toe eentje omver durven schoppen.”