CLUBKADERCOACH HAARLEM

Graag introduceren we Clubkadercoach Haarlem, een project speciaal voor sportverenigingen. Dit project helpt Haarlemse sportverenigingen bij bestuurlijk vraagstukken, de maatschappelijke rol van de vereniging en/of bij de ontwikkeling van goede en structurele trainersbegeleiding op pedagogisch en didactisch niveau. Om zo de trainingen op de club te verbeteren.

De gouden driehoek: clubkadercoach, verenigingsondersteuner en buurtsportcoach

De clubkadercoach (CKC) speelt in het project een belangrijke rol. De CKC is een trainer/coach die zowel pedagogisch als didactisch bekwaam is. Met deze achtergrond helpt de CKC de vereniging bij het opzetten, uitvoeren en borgen van structurele trainersbegeleiding op pedagogisch en didactisch niveau.

Naast de CKC zijn er ook verenigingsondersteuners betrokken bij het project Clubkadercoach Haarlem. Zij werken samen met de CKC om de vereniging te ondersteunen op het gebied van organisatie, beleid, ledenwerving. Ook kan een verenigingsondersteuner een clubscan uitvoeren en aansluiten bij de jaargesprekken.

Het derde en laatste onderdeel van de gouden driehoek is de buurtsportcoach (BSC). De BSC wordt ook gekoppeld aan de vereniging en richt zich vooral op de maatschappelijke rol en buurtfunctie van de vereniging. De buurtsportcoach ondersteunt bijvoorbeeld bij het organiseren van een open dag, het aanbieden van proeflessen of het organiseren van een schoolsporttoernooi.

Meer plezier voor de vrijwilliger

Wij geloven dat de samenwerking tussen de gouden driehoek leidt tot een krachtige vereniging, waarbij het plezier van de vrijwilliger wordt versterkt en de sfeer op de vereniging verbetert. Wij kijken er dan ook naar uit om samen te werken met de verenigingen  in Haarlem en bij te dragen aan een positieve sportbeleving voor alle sporters.

Heeft u interesse in het project Clubkadercoach Haarlem of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via shamann@sportsupport.nl.