Iedere twee weken een column van de buurtsportcoaches van Velsen. Vandaag is het woord aan Milanne Teunissen. Zij is buurtsportcoach in IJmuiden en richt zich op de sportstimulering van de basisschooljeugd. In deze column aandacht voor sporten in de kerstvakantie.

Ik merk dat veel kinderen toe zijn aan de kerstvakantie. Natuurlijk gaan we eerst gezellig kerstvieren maar daarna staan er weer genoeg sportieve kinderactiviteiten op de kalender. Super leuk om samen met je vrienden en vriendinnen naar toe te gaan.

Heel veel kinderen komen op donderdag 28 en vrijdag 29 december naar sporthal Zeewijk voor de Dubbel6Kamp. De hal wordt omgetoverd tot één groot speel en sportparadijs. De aanmeldingen zijn via de scholen gegaan, mocht je hier niet bij zijn dan hebben wij nog een super leuk alternatief. In Haarlem wordt namelijk de Sport-In Fun Experience georganiseerd, dit sportfestijn, met Glow in the Dark sporten is ook op 28 en 29 december in de Kennemer Sporthal (sporthal naast IJsbaan Haarlem). De Sport-In Fun Experience is voor kinderen van 2 t/m 13 jaar. De deuren gaan om 09.00 uur open en tot 17.00 uur kun je lekker sporten. Op de dag zelf kun je een kaartje kopen.

Ook het nieuwe jaar kan je sportief beginnen want in de tweede week van de vakantie op 5 januari organiseren de Buurtsportcoaches een Mega Sportmix in sporthal IJmuiden Oost. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen de kinderen van groep 1 t/m 4 komen sporten. Tussen 13.00 en 15.00 uur zijn de kinderen van de groepen 5 t/m 8 aan de beurt. Er is een hobbelbobbelbaan, je kunt touwzwaaien, voetballen, trefballen, levend air hockey spelen en nog veel meer! Aanmelden kan nog via www.jeugdsportpasvelsen.nl, deelname kost € 1,-.

Maar je kan natuurlijk ook zelf leuke activiteiten doen in de kerstvakantie. Ga lekker boomklimmen, doe verstoppertje of boomtikkertje in het bos. Op het strand kan je strandjutten of maak met een stok een reuze tekening in het harde zand. Zoek allemaal mooie en verschillende schelpen en kijk eens op internet wat je er allemaal mee kunt maken. Mocht er weer lekker veel sneeuw vallen (de kans in geloof ik klein) dan is sleeën in de duinen natuurlijk super gaaf. Of maak een grote sneeuwpoppen familie of doe trefbal maar dan wel met zachte sneeuwballen. Trek er lekker op uit met je ouders, familie, vrienden en vriendinnen. Lekker genieten van de frisse buitenlucht en dan heb je daarna wel een warme choco met slagroom verdient!

Dit is mijn laatste column als Buurtsportcoach. Vanaf januari neemt Bianca van Geldorp mijn werkzaamheden als Buurtsportcoach IJmuiden over. Ik ga mij richten op de diverse sportevenementen die SportSupport organiseert, zoals de Sport-In Fun Experience en de ZorgSpecialist Loop met de Kids Obstacle Run. Ook hele leuke activiteiten waar ik jullie allemaal hoop te zien. Voor de kinderen die al 4 jaar trouw elke week naar mijn sportmixen geweest zijn heb ik twee gymfeestjes georganiseerd als afscheid. Ik ga jullie missen maar ik weet zeker dat Bianca een top juf wordt.

Lees alle columns van de buurtsportcoaches uit gemeente Velsen op velsen.nieuws.nl

Sport-In Fun Experience

Dubbel6Kamp

Mega SportMix