Wandelen is voor diabetes patiënten een laagdrempelige vorm van bewegen. Dagelijkse lichaamsbeweging verkleint de kans op diabetes type 2 en voor mensen met diabetes verkleint het de kans op de lichamelijke gevolgen daarvan. Net zoals vorig jaar wordt er in Haarlem weer gestart met een wandelgroep voor de Nationale Diabetes Challenge 2019. Kom op maandagavond 8 april naar de gratis voorlichtingsavond om 19:30 uur in Wijkcentrum De Wereld, Laan van Berlijn 1, 2034 SB Haarlem.

Op deze gratis informatieavond wordt vertelt waarom wandelen zo goed is voor mensen met o.a. diabetes en kan er ingeschreven worden voor de 20-weekse wandeltraining. Vanaf donderdag 2 mei organiseren verschillende zorgverleners uit Haarlem in samenwerking met SportSupport en Dock deze 20-weekse wandeltraining. Onder begeleiding van een professionele wandeltrainer en vrijwillige zorgverleners bereiden maximaal 30 deelnemers zich stapsgewijs voor op de Nationale Diabetes Challenge in september.

Ook inwoners met een andere chronische aandoening zoals COPD, CVRM, DM of obesitas zijn welkom om deel te nemen. Voor meer informatie of aanmelden voor de gratis informatieavond op 8 april bel of mail met Lucia Grooff: tel: 023 – 526 03 02, mail: Lgrooff@sportsupport.nl