Bianca is een oud stagiaire van SportSupport. Met veel enthousiasme vertelt Bianca hoe zij haar stage heeft ervaren bij SportSupport.

Wanneer heb je stage gelopen bij SportSupport?
In het derde jaar van mijn opleiding HBO Sportkunde (Hogeschool Inholland) heb ik een half jaar stage gelopen bij SportSupport. Dit was van februari tot juni 2016.

Bij welke afdeling/dienst?
Ik liep stage bij het team buurtsportcoaches in Bloemendaal. Binnen deze gemeente heb ik mij veel bezig gehouden met schoolsporttoernooien. Daarnaast mocht ik meewerken aan de organisatie van een heel groot sportevenement: de regionale finale van Olympic Moves in Haarlem. Dit was een sportdag georganiseerd op verschillende locaties, met vijf verschillende sporten. Hier doen veel verschillende middelbare scholen aan mee. Sommige scholen komen zelfs uit het Zuiden speciaal voor deze regio finale.

Waarom had je voor SportSupport gekozen?
Tijdens mijn 2e jaar van de opleiding heb ik als student geholpen bij de regionale finale van Olympic Moves. Toen ik op de website van SportSupport zag dat deze stage-opdracht nog vrij was, heb ik hierop gereageerd. Destijds vond ik het al een fantastisch evenement om bij te helpen, dus nog leuker om zelf te organiseren. Ik kende SportSupport hiervoor nog niet, maar het was lekker dichtbij, daarnaast waren de werkzaamheden van de stage in de omgeving waar ik ook bekend ben, dus een mooie combinatie van een leuk en leerzaam stageadres.

Hoe heb je de stage ervaren?
Ik heb mijn stage als ontzettend positief ervaren. Vanaf dag één werd ik meteen opgenomen als een van de andere werknemers. Ik werd niet behandeld als stagiaire, hoefde niet (vaak) van die typische stagiaire klusjes te doen en iedereen wilde mij op sleeptouw nemen om mij zoveel mogelijk te leren.

Zo heb ik ook een keer met andere collega’s meegelopen, om te ervaren hoe hun dag eruit ziet en wat zij zoal doen. Verder is er heel veel ruimte om jezelf uit te dagen en het uiterste uit je stageperiode te halen. Ik kreeg veel verantwoordelijkheid, maar ook het gevoel dat ik met vragen altijd bij iemand terecht kon.

Waar bestonden de werkzaamheden uit?
De werkzaamheden tijdens mij stage bestonden voornamelijk uit organiseren van verschillende sportevenementen. Zo heb ik de Olympic Moves georganiseerd maar ook een voetbaltoernooi, een huldiging, een hockeytoernooi, de Koningsspelen en nog veel meer. Ook heb ik geholpen bij de voorbereiding en uitvoering van de Grachtenloop. Verder ben je als stagiaire in overleg met je begeleider altijd inzetbaar voor klusjes van andere collega’s, zo pak je van alle kanten iets mee. Echt een afwisselende stage.

Wat vond je het allerleukste aan de stage?
Het allerleukste en erg prettig vond ik de vrijheid. Ik werd heel vrij gelaten in mijn planning, mocht deze zelf maken en zelf bepalen wat ik ging doen. Deze vrijheid maakte mij zelfverzekerd, gaf mij het gevoel dat mijn begeleider mij vertrouwde en dat vond ik heel fijn. Daarnaast werk je met gezellige, sportieve mensen samen en ben je bezig met alles wat met sport te maken heeft. Andere mensen hiermee enthousiasmeren en stimuleren.

Zou je SportSupport aanbevelen als stageplaats?
Zeker! Je komt terecht in een gezellige groep collega’s, bent bezig met een goed doel: het stimuleren van sport en bewegen in de omgeving van Haarlem en daarnaast zijn de projecten waaraan je mag meewerken super gaaf en groots.

Zou je bij SportSupport willen werken?
Tijdens mijn stage heb ik wel meteen al het gevoel gehad dat ik bij SportSupport wilde gaan werken. Ik had mijn stageperiode rond juni 2016 afgerond en vanaf november 2016 ben ik aan de slag gegaan als buurtsportcoach in Bloemendaal voor 8 uur in de week. Dit was tijdens mijn laatste jaar, dus ik kon dit prima combineren met mijn studie en zaterdagbaantje.

Nadat ik klaar was met mijn scriptie kwamen er al snel meer uren vrij en kon ik een mooie combinatie maken tussen buurtsportcoach Bloemendaal en IJmuiden. Inmiddels dus een full time baan bij SportSupport en het bevalt mij uitstekend. Hoe mooi wil je het hebben vanuit je afstuderen bij je oude stageadres mogen werken. Ik ben super blij en trots dat ik voor SportSupport mag werken.

Klik hier voor meest recente stage vacatures.