Op woensdag 10 juni 2020 was het de Nationale Buitenspeeldag. De buurtsportcoaches van SportSupport organiseerden een SportMiddag op het veldje tussen de Julianaschool en de Koningin Wilhelminaschool. Sommige kinderen hadden zich van te voren aangemeld via de site, andere kinderen kwamen zich bij aanvang nog snel aanmelden.

De kinderen hebben onder leiding van de buurtsportcoaches verschillende spelletjes gedaan, zoals memory-estafette, tikkertje en stand-in-de-mand. Ook hebben ze een aantal sporten uitgeprobeerd, zoals frisbee en knotshockey. Iedereen was erg enthousiast en fanatiek en ze konden er geen genoeg van krijgen. ‘Wat vonden jullie het leukst?’, Lukas (groep 3): ‘Alles!’.

De buurtsportcoaches organiseren samen met Welzijn Bloemendaal ieder jaar een sport- en spelmiddag op het veldje. Deze kon dit jaar in verband met COVID-19 helaas niet doorgaan. De buurtsportcoaches vinden het belangrijk dat kinderen blijven buitenspelen. Daarom kozen ze er voor dit jaar een aangepaste versie te organiseren.

Volgens de beweegrichtlijnen heeft ieder kind tussen de 4 en 18 jaar elke dag minimaal 60 minuten aan beweging nodig. Dit gaat om matig tot intensief bewegen (bijvoorbeeld op de trampoline, fietsen op lopen naar school, met de bal spelen). Buitenspelen is een van de belangrijkste vormen van bewegen en van groot belang voor de ontwikkeling van een kind. Volgens cijfers van Jantje Beton (initiatiefnemer van de Nationale Buitenspeeldag) voldoet maar liefst 80% van de kinderen niet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen.

De kinderen die meededen aan de SportMiddag van SportSupport, voldeden meteen aan de beweegrichtlijnen. Het was een geslaagde Buitenspeeldag. Niet alleen de kinderen, maar ook de buurtsportcoaches hebben zich erg vermaakt!