Op woensdag 16 mei vond de officiële voorronde van het NK Knikkeren in Haarlem plaats. Ruim 80 kinderen van diverse basisscholen verzamelden zich op het schoolterrein van de Zonnewijzer om deel te nemen aan het knikkerkampioenschap.

De kinderen streden voor een finale ticket op 16 juni in Ouwehands Dierenpark Rhenen en om de titel: ‘Knikkerkampioen van Haarlem’. Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase wint Evi Essing (10 jaar) het knikkerkampioenschap in Haarlem.

Zowel Evi als Otte werden vanuit alle kanten toegejuicht door het enthousiaste publiek. Het was een spannende eindstrijd waarbij Evi met een voorsprong ook de 10e en laatste knikker in het potje knikkerde waardoor Evi de knikkertitel binnenhaalde. Zij nam een mooie beker in ontvangst en mag zichzelf knikkerkampioen van de gemeente Haarlem noemen waarmee ze in Ouwehands Dierenpark Rhenen mag gaan strijden voor de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Knikkeren.

Niet alleen Evi en Otte vielen in de prijzen. Ook Dante, de nummer 3 en Sem, de nummer 4 kregen een mooie beker mee naar huis. Naast de kampioen van Haarlem plaatsen alle top-16 spelers zich direct voor de finaleronde op de landelijke finaledag van het Nederlands kampioenschap knikkeren in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Er worden door heel Nederland nog verschillende voorrondes gespeeld waar natuurlijk nog voor ingeschreven kan worden. Meer informatie en inschrijven kan op de website www.nkknikkeren.nl.

Deze voorronde van het NK Knikkeren is georganiseerd door SportSupport en House of Sports.