Op woensdagavond 26 juni 2019 zijn alle sportkampioenen uit de gemeente Bloemendaal weer op een feestelijke manier gehuldigd. De huldiging vond net als voorgaande jaren plaats in openluchttheater Caprera. Presentator Alex Nelissen was weer aanwezig om de kampioenen op het podium te roepen en ze in het zonnetje te zetten. Dat deed hij dit jaar samen met wethouder Sport Susanne de Roy van Zuidewijn. In totaal werden er 25 individuele sporters en sportteams gehuldigd. Daarnaast werden er 3 extra prijzen uitgereikt: Sporttalent van het jaar, Sportteam van het jaar en SportSpecial van het jaar.

De prijs Sporttalent van het jaar ging naar Kate Koster. Kate Koster turnt op het hoogste niveau en is Nederlands Kampioen op balk en sprong. Daarnaast heeft ze een aantal weken geleden goud behaald op het NK in Tilburg. Ze is als jongste meisje ooit toegevoegd aan de Jong Oranje Talent Selectie. Ze traint maar liefst 26 uur per week en gaat met een aangepast rooster naar school.

Het Sportteam van het jaar was JB1 van Hockeyclub Bloemendaal. Zij zijn afgelopen seizoen Nederlands Kampioen geworden. Na een spannende finale tegen Kampong bleken de jongens stalen zenuwen te hebben want de shoot outs moesten de doorslag geven en met positief resultaat. Deze Nederlandse titel hebben ze op hun naam geschreven.

Team Jongens 10 – 14 jaar 2, 1e klasse van Tennisclub WOC uit Overveen werden uitgeroepen tot SportSpecial van het jaar. Zij hebben alle wedstrijden  van de voorjaarscompetitie met overmacht gewonnen en promoveren naar de Hoofdklasse. Dit vonden de organisatie en gemeente zo knap, dat zij zijn uitgeroepen als SportSpecial.

Alle kampioenen kregen een beachballsetje en wat lekkers van de gemeente. Voor de prijswinnaars lagen er ook nog een bos bloemen, een oorkonde en (team)foto en een paar vrijkaartjes voor Caprera klaar.

Het was een zeer geslaagde avond met prachtig weer en een hoop gezelligheid! De gemeente Bloemendaal organiseert in samenwerking met SportSupport elk jaar de huldiging van de Bloemendaalse Sportkampioenen. Gemeente Bloemendaal heeft gezonde voeding en bewegen hoog op de agenda staan. Daarom vinden ze het belangrijk dat de sportende jeugd uit de omgeving aan het einde van het sportseizoen de waardering krijgen dat ze allemaal goed bezig zijn en dat ze vooral lang zo blijven doorgaan.