21 februari , de open dag bij de buurtsportvereniging “Europawijk” , Proef de Sport. Kinderen waren enthousiast mee aan het doen met de aangeboden sportclinics en iedereen genoot van heerlijk zelf gemaakte soep tijdens een uitdagende sportquiz.

De Open Dag was om kinderen en volwassenen te informeren over de 11 verschillende sport- en welzijnsactiviteiten vanuit de Buurtsportvereniging en de buurtbewoners meer te betrekken bij deze gebeurtenissen. Er werd enthousiast getennist en deden fanatiek mee met het kickboksen en freerunnen. Verschillende buurtbewoners hadden heerlijke soep met bara gemaakt dat werd genuttigd tijdens een uitdagende sportquiz over de activiteiten én partners van de Buurtsportvereniging. Een zeer  geslaagde dag waarbij mooie prijzen zijn gewonnen!

Het duurzaam sportaanbod biedt kinderen en volwassenen de mogelijkheid mee te doen met de 11 verschillende activiteiten in Europawijk. Op maandag bijvoorbeeld ouder-kind gym en elke zaterdag vindt de respect redactie plaats bij Olympia. Daarnaast ook: tennis, freerunnen, zaalvoetbal, sport & spel, voetbalskills voor meiden, basketbal voor meiden, kickboksen en BBB training. Bekijk het hele aanbod op sportsupport.nl

De Buurtsportvereniging is een koepel waaronder verschillende sportverenigingen, maar ook jongeren- en welzijnsorganisaties als partners nieuwe sport & beweeg gerelateerde activiteiten in de wijk uitzetten. Dit initiatief is opgestart om krachten de bundelen en de samenwerking tussen de partners in de wijk te versterken en de buurtbewoners meer te betrekken bij de wijk. In Haarlem-Oost is een succesvolle lancering geweest van de Buurtsportvereniging die inmiddels op eigen kracht verder draait.

Voor meer informatie over de Buurtsportvereniging neem contact op met Cora Zijlstra, 023 233 037 217 of czijlstra@sportsupport.nl