Maandag 2 oktober 2017 was de jaarlijkse Heemstede Sportdag. Wederom een groot succes, 645 kinderen uit groep 7 en 8 hebben een onwijs leuke en sportieve dag gehad. Erg bijzonder is dat dit jaar alle basisscholen uit Heemstede meededen. Dit zijn de Voorwegschool, de Molenwerf, de Jacobaschool, de Ark, de Evenaar, de Icarus, de Nicolaas Beetsschool, de Crayenesterschool, de Bosch en Hovenschool en de Prinses Beatrixschool.

Maar liefst 24 verenigingen uit Heemstede en omgeving gaven die dag de verschillende sportclinis. Sportpark Groenendaal is deze dag intensief gebruik, de sportvelden, de zalen, het zwembad en natuurlijk ook de kantine. De kinderen waren overal te vinden.

Ontdek nieuwe sporten
Een sportdag wordt gegeven om kinderen extra te laten bewegen en te laten zien hoe leuk sporten is, in een groep of individueel. Maar daarnaast worden de clinics gegeven om kinderen kennis laten maken met verschillende sporten. De kinderen hebben sportclinics gedaan van relatief onbekendere sporten, waar ze anders niet mee in aanraking zouden komen. Het was ook een geslaagde dag voor de verenigingen. Want door zelf een sport te ervaren en te doen is natuurlijk geen betere manier om de eigen sport te promoten en uiteindelijk nieuwe leden binnen te halen.

Samen sporten en genieten
De Sportdag werd geopend door wethouder Sebastiaan Nieuwland. De kinderen hadden  van te voren een aantal vragen bedacht voor de wethouder en deze werden tijdens de opening gesteld. Hier kwamen een paar verrassend leuke vragen uit. De kinderen deden een gezamenlijke warming-up en daarna begonnen ze fanatiek aan de clinics. Er waren clinics van een en van twee uur. In de pauze kon iedereen even bijkomen om in de middags nog even te knallen bij de andere clinics. De dag werd samen afgesloten en er kwam een groot applaus voor alle kinderen hun inzet en ze kregen allemaal een leuk presentje.

SportSupport
Deze sportdag wordt elk jaar in opdracht van Gemeente Heemstede georganiseerd door SportSupport, een leven lang gezond actief!