Dit jaar was alweer de 23ste editie van het Haarlems School Volleybal Toernooi in de Beijneshal te Haarlem op 6, 7 en 8 maart 2018.

Maar liefst 150 teams zijn de strijd tegen elkaar aangegaan in 5 verschillende categorieën: basisschool, brugklasser (12-13 jaar), aspirant (14-15 jaar), junior (16-17 jaar) en docent. Er waren jongensteams, meisjesteams en gemengde teams. Ter voorbereiding op dit toernooi zijn veel clinics gegeven door heel Haarlem. Ook na het toernooi zijn er nog clinics mogelijk, want VC Spaarnestad biedt vanaf 14 maart 6 gratis trainingen aan voor belangstellenden.

Het Haarlemse School Volleybal Toernooi is elk jaar weer een groot succes en elk jaar schrijven veel scholen zich met enthousiasme weer in. Tim Joon, coördinator sportstimulering van SportSupport en medeorganisator: “Het is natuurlijk erg leuk om samen met je klas aan een toernooi mee te doen. Dit zorgt voor verbinding en sport verbroedert, dus zo krijg je samen met je klasgenootjes een positieve sportbeleving. Daarbij is het ook leuk om te zien dat kinderen bij het volleybaltoernooi zo enthousiast zijn na het toernooi. Verder is het een goede mogelijkheid voor kinderen om kennis te maken met de sport en eventueel lid te worden bij een vereniging.”

Vorig jaar was het geïntroduceerde fruit een groot succes dit jaar kregen alle deelnemers ook weer een gezond tussendoortje. Nieuw dit jaar was de introductie van Cool Moves Volleybal voor de brugklassen, dit is een aangepaste variant om het volleybal toegankelijker te maken voor deze doelgroep.

In opdracht van gemeente Haarlem organiseert SportSupport per jaar ongeveer 19 toernooien voor het basisonderwijs, voor groep 3 t/m 8, voor zowel regulier als bijzonder onderwijs. Voor het middelbaar onderwijs zijn er zo’n 8 toernooien per jaar die gericht zijn op de sportbeleving.