“Wat een heerlijk parcours en wat een genot om aangemoedigd te worden door de vele toeschouwers.” Dit is een van de complimenten van de hardlopers aan de 9ste editie van de Heemstede Loop afgelopen zondag 28 oktober.

“Een geslaagde editie met ruim vierentwintig honderd deelnemers, zo’n duizend mensen langs het parcours en ruim honderd vrijwilligers. De 9de editie van de Heemstede Loop was een waar loopfestijn. De dag begon vroeg en fris voor de opbouw. Uiteindelijk werd het schitterend hardloop weer.

De route van de Heemstede Loop ging zoals vanouds weer over de mooie Vrijheidsdreef.  Een Heemstede Loop met herfstig karakter, door het Groendaalse bos en de ‘oude’ wijken van het dorp. Alle afstanden starten en finishen op de Sportparklaan in Heemstede. De deelnemers kregen langs het parcours een extra boost door DJ Flyon en het Klijn Örkest op het Wilhelminaplein.

De Les Petit FamilyRun van de Heemstede Loop zijn voor de 800 deelnemende leerlingen van de scholen het jaarlijkse hoogtepunt. De scholenbokaal werd gewonnen door basisschool de Evenaar met. Zij liepen met bijna 60% van alle leerlingen mee aan de kinderloop.

Door het heerlijke weer werden er snelle tijden neergezet. Lieneke Kroon won de 10 km met een eindtijd van 38:21. De 10 km bij de mannen was een ware zegetocht voor Jim Rotwheiler met 32:28 op de klok. Op de Run2Day 5 km bij de dames won Eva Cornet in een eindtijd van 19:58. Bij de heren eindigde Thijn van Zijn op de eerste plaatst met een tijd van 17:02.

HBC tennis was ook dit jaar het decor voor de bedrijvenloop. De bedrijvenloopteams hebben genoten van een fantastisch evenement met Les Petits bij de Run2Day 5 km en Teamsport Service de 10 km als terechte winnaar.

SportSupport kijk met trots terug op deze 9de editie en kijkt alweer uit naar het loopfeest volgend jaar dat op zondag 27 oktober plaatsvindt.