Bianca Geldorp is een van de buurtsportcoaches van SportSupport die werkzaam is in gemeente Velsen en Bloemendaal. Het werk per gemeente is erg verschillend. In dit artikel zoomen we in op haar werkzaamheden in gemeente Bloemendaal.

HBS
Een van haar stokpaardjes is de ondersteuning bij hockeyvereniging HBS. “HBS wil graag toewerken naar een open sportvereniging. Dat er naast hockey ook hardloop- of wandelgroepen starten of finishen. Dat er gebruik gemaakt wordt van de aanwezige faciliteiten. Ze zien veel kansen, gezien de prachtige locatie midden in de natuur. HBS wil graag een grotere impact maken op maatschappelijk gebied dus meer betekenen voor een bredere groep mensen en ze op een andere manier binden aan de vereniging.”

Een voorbeeld hiervan is om meer activiteiten tijdens de daluren te organiseren op de club. Er is vooral bedrijvigheid in de avonduren tijdens trainingen maar overdag staat het sportcomplex vrijwel leeg. “Afgelopen jaar heeft de Hartenlust mavo al dankbaar gebruik gemaakt van de velden van HBS. Tijdens de gymlessen kregen de kinderen een aantal hockeyclinics. Daarnaast ben ik bezig met het opstarten van Walking Hockey maar dat ligt helaas nog even stil.

Projectgroep Eenzaamheid
Ook zit Bianca vanuit SportSupport in de projectgroep tegen eenzaamheid. “Ik viel gelijk met mijn neus in de boter want we gingen meteen aan de slag met de ‘Week tegen Eenzaamheid’. De gebaksfiets is die week in het leven geroepen en is naar de verschillende dorpskernen geweest. Er werden praatjes gemaakt en kaartjes weggegeven om op te sturen. We hadden ook een aantal adressen van mensen die het gezellig vonden dat wij met de gebaksfiets langs kwamen. Het was een succesvolle week. Het is mooi om er op deze manier aandacht aan te geven omdat het een groep is die we niet mogen vergeten. Zeker omdat er nog een taboe op heerst om zelf toe te geven dat je eenzaam bent.”

Activiteiten voor kinderen
Naast deze twee grotere projecten draait Bianca ook altijd mee in de activiteiten die voor de kinderen georganiseerd worden in de vakanties. Denk hierbij aan een SportInstuif waarbij kinderen in een dag met verschillende sporten in aanraking komen door middel van clinics. Of de Koningsspelen,  een groot evenement wat jaarlijks georganiseerd wordt. Maar liefs 14 scholen komen dan naar het strand in Bloemendaal aan Zee en beleven een ontzettend leuke dag boordevol sport en spel.

De ideale baan!
“Het contact met de mensen maakt dit werk voor mij bijzonder. De waardering die je krijgt van de kinderen maar ook zeker van de ouders. Zeker het afgelopen jaar zijn ze super blij dat er nog wat georganiseerd wordt. Ook de samenwerking met scholen en verenigingen ervaar ik als erg prettig. Ze stellen op prijs wat je doet en je verbindende rol. Het werken met mensen in alle leeftijden in combinatie met sporten en bewegen maakt dit de ideale baan voor mij.”