De buurtsportcoaches van SportSupport in Velsen kwamen meteen in actie toen bekend werd dat kinderen onder de 12 jaar weer buiten mochten sporten.

Normaal wordt er altijd 1 grote activiteit georganiseerd wat nu aangepast was naar meerdere kleine activiteiten, verspreid over 2 dagen op verschillende plekken in gemeente Velsen. Er waren sport- en spelactiviteiten bij Rugbyclub the Smugglers in Velserbroek, bij Handbalveld sportpark Rooswijk in Velsen-Noord, in het Telstarstadion in Velsen-Zuid en bij Korfbalveld DKV Zeewijk in IJmuiden.

Alle activiteiten zaten bijna helemaal vol. Het was fantastisch om al die enthousiaste kinderen weer met een grote glimlach mee te zien doen met de activiteiten. Ouders vonden het ook super fijn dat we dit georganiseerd hadden. Door de coronamaatregelen verliep alles wel wat anders dan normaal. Er werden 2 buurtsportcoaches per activiteit ingezet. Op deze manier was het mogelijk om de groepen 1 t/m 4 en 5 t/m 8 verspreid van elkaar te laten sporten. Er was per onderdeel plaats voor maximaal 15 kinderen. De ouders mochten bij deze activiteiten alleen hun kinderen wegbrengen en ophalen. De protocollen waren van te voren gemaild naar de ouders.

Het was een geslaagde eerste activiteit waar iedereen zich netjes aan de maatregelen gehouden heeft.