De organisatie van de HUGO BOSS Letterenloop heeft een alternatief bedacht voor het hardloopevenement op 7 juni. De LetterenHoop Alfabet Challenge. In plaats van vijf of tien kilometer hard te lopen over ’t Kopje van Bloemendaal en door Openluchtheater Caprera is een zogeheten alfabet challenge bedacht. Elke letter in het alfabet staat voor een oefening thuis om fit en gezond te blijven.

De ambassadeurs van de Letterenloop hebben een inspirerend instructiefilmpje opgenomen. Op deze manier hoopt de organisatie dat de dertiende (!) editie alsnog tot sportplezier, succes en geld voor het goede doel zorgt.

Deelnemers aan de alfabet challenge wordt gevraagd video’s of foto’s te maken van hun uitvoering van de oefeningen. Door ze in te sturen naar de organisatie met de hashtags #alfabetchallenge, #letterenloopstayfit en #letterenhoop, kunnen prijzen worden gewonnen. Sowieso is er voor iedere sportieveling een medaille. Net als de Letterenloop is het evenement bedoeld voor allerlei gradaties sporters: van jong tot oud, van wedstrijdatleet tot recreant.

Inschrijven voor de LetterenHoop Alfabet Challenge gaat op dezelfde wijze als opgeven voor de Letterenloop. www.letterenloop.nl

Het inschrijfgeld is verlaagd en gaat – zoals bij alle vorige edities van het evenement – naar Run4schools. Hiermee worden projecten gefinancierd voor kinderen in de townships van het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Zij hebben geen veilig thuis met ouders die helpen met huiswerk, laat staan lesmateriaal.

De Letterenloop – met start en finish op de Haarlemse IJsbaan – trok andere edities bijna 2.000 deelnemers. Naast de loop over vijf en tien kilometer stond voor de kleine lopers een run over 800 of 1.500 meter op het programma.

In het verleden deden schrijvers als Abdelkader Benali, Jessica Durlacher, Kees van Beijnum, Kader Abdolah, Bram Bakker en Maaike Gerritsen mee.