“Hou je van zwemmen? En van teamsporten met een bal? Kom dan eens kijken bij De Watertrappers, afgekort DWT, in het Boerhaavebad. Je kunt bij ons gratis vier keer meedoen met een waterpolotraining”, vertelt jeugdcoördinator Roselijn Verbruggen. “En het enige dat je nodig hebt is een zwembroek of badpak, eventueel een badmuts en natuurlijk een handdoek. Wij zorgen voor de waterpolocaps. Er wordt gespeeld in diverse leeftijdscategorieën: onder elf, onder dertien en onder vijftien jaar. En dan is er ook nog minipolo voor kinderen van zes tot en met negen jaar, waarbij je mag staan en de bal met twee handen mag gooien. Ook spelen zij op een klein veld. Minipolo is een speelse manier om kennis te maken met deze leuke en spannende sport. We kunnen nog nieuwe leden gebruiken, dus je bent van harte welkom.”

DWT is een kleine vereniging en echt een familieclub, met een clubhuis naast het Boerhaavebad. “De trainingen zijn laagdrempelig en het accent ligt bij ons niet op winnen. Wij vinden het belangrijker dat het gezellig is en dat er vriendenteams ontstaan. Dat zie je ook terug in onze leden. Veel van hen zijn als kind lid geworden. Nu zijn ze nog steeds lid, terwijl inmiddels ook hun kinderen bij DWT spelen. Al onze jeugdtrainers zijn vrijwilligers, zelf waterpoloërs en zijn goed opgeleid of doen een opleiding. ”

Waterpolo wordt wel eens vergeleken met handbal of rugby in het water. “Dat klopt, twee teams spelen tegen elkaar en moeten zwemmend de bal in elkaars doel proberen te gooien. Je kunt bij ons meerdere zwemsporten beoefenen en je hoeft niet meteen een keuze te maken; je mag ze voor hetzelfde contributiebedrag zelfs allemaal doen. Behalve waterpolo kun je ook bijvoorbeeld synchroonzwemmen doen, wedstrijdzwemmen, je zwemvaardigheidsdiploma’s halen. Junior pro is ook een leuke variant: daar krijg je lessen in alle zwemonderdelen en als je die goed afsluit krijg je natuurlijk ook diploma’s.”

Wanneer je lid wordt van DWT ga je meteen meedoen aan wedstrijden. Voor het minipolo worden regelmatig kleine toernooien in de buurt bezocht of zelf georganiseerd. “En natuurlijk doen we nog heel veel andere leuke dingen als club. We organiseren het Peter Rienstra jeugdtoernooi, het Pinkstertoernooi, een zomerkamp en noem maar op. DWT is gewoon de leukste en gezelligste zwemclub in Haarlem en omstreken”, besluit Roselijn.

Via jeugdsportpas.nl kan er inschrijven worden voor maar liefst 4 gratis lessen. Op dinsdag van 18.30 – 19.30 uur of op zondag van 16.30 – 17.30 uur. Voor kinderen van 6 t/m 15 jaar. De JeugdSportPas en JeugdSportPasVelsen worden uitgevoerd door SportSupport in opdracht van gemeente Haarlem en gemeente Velsen.