Sander Rotteveel (37) is dé nieuwkomer bij SportSupport. Niet alleen is hij pas sinds oktober in dienst, ook zijn functie als verenigingsadviseur is gloednieuw.

Hij is een geboren en getogen Heemstedenaar. Was topsporter in de atletiek, medaillekandidaat op de 400 meter en trainde om uit te komen op de Paralympische Spelen 2008 (Sander draagt een onderbeenprothese). Een hardnekkige zenuwbaanontsteking in zijn hoofd gooide echter roet in het eten en uiteindelijk moest hij zijn olympische droom definitief opgeven. Wel is hij altijd ‘in de sport’ gebleven. Zo werkte hij bij de Bootcamp Club en begon hij als personal trainer voor topsporters en recreanten.

Breed takenpakket
Sander: “Verenigingsadvies in Heemstede is een compleet nieuwe functie binnen SportSupport. Vandaar dat we de afgelopen periode hebben gebruikt om de clubs duidelijk te maken waarmee zij bij ons terecht kunnen. Want dat kan echt van alles zijn: van vragen over verenigingsbeleid, subsidies en covid-19, tot vrijwilligersmanagement, ledenwerving of het type bal dat ze gebruiken aan toe.”

Als adviseur is hij zowel actief in Heemstede als in Bennebroek, hij is contactpersoon voor het primair onderwijs en hij schuift aan bij de sociale-coalitiepartners. Daarnaast is Sander clubkadercoach en ondersteunt in die hoedanigheid verenigingen op pedagogisch en didactisch vlak, en verder is hij nog betrokken bij het Heemsteedse Sportakkoord. “Ik ben een sporter en sporters kunnen niet stilzitten”, lacht hij. “Juist de afwisseling van het contact met verenigingsbesturen, scholen, de gemeente en inwoners maakt het werk voor mij zo uitdagend. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig met het verkennen van de mogelijkheden voor een open sportpark bij HBC en rondom Groenendaal. Maar tegelijkertijd zijn we ook druk met het treffen van alle voorbereidingen om in 2022 eindelijk weer mooie en grote schoolsportevenementen neer te kunnen zetten.”

Maatschappelijke vitaliteit
Nog in 2004 huldigde SportSupport hem tot Sporter van het Jaar, straks reikt hij zelf de medailles uit. Sander: “Ik stond veelal aan de commerciële kant van sport en werkte met grote bedrijven als Heineken of Hema. Maar ik voelde steeds sterker de behoefte om ook maatschappelijk aan vitaliteit bij te dragen. Er wacht me een dubbele uitdaging, want 65% van de Nederlanders is – mede door corona – minder gaan bewegen en meer gaan roken en drinken. Voor mij is dus én alles nieuw én mensen hebben het nu extra hard nodig om fit te worden. Mijn handen jeuken!”

BRON: Jaarmagazine SportSupport 2021