Roline is een 65e jarige enthousiaste inwoner van Haarlem. Zij maakt al een paar jaar gebruik van het Sportfonds 50+ en inmiddels kan ze zich een leven zonder sporten niet meer voorstellen. Ze raad het alle oudere inwoners van Haarlem aan “Blijf niet zitten op je stoel, kom in beweging en ga erop uit”.

Ongeveer 6 jaar geleden kon Roline zich haast niet voorstellen dat ze weer een actieve levensstijl zou krijgen. Na 2 mislukte knieoperaties, krukken, rolstoel, rollator en nog meer gedoe had ze uiteindelijk geluk. Ze kreeg een hele zware operatie die gelukkig wel slaagde. Roline: “Zelfs zo goed dat ik weer normaal kan lopen en doen wat ik graag doe.”

Kenamju: een top sportschool
Tijdens haar revalidatie kwam ze terecht bij Kenamju. “Ik vind het een top sportschool”, zegt Roline. “Toen ik hierbinnen stapte voelde ik mij meteen thuis. Je komt binnen in een woonkamer. Ze weten wie je bent en je voelt je welkom, echt persoonlijk. Ik ben hier elke dag te vinden, want ik fitness en doe aan hydrotherapie. Dat is zwemmen in zout water met weinig chloor en het water is ook nog eens lekker verwarmd tot 33 graden.”

Sportfonds 50+
Roline is een van de inwoners van Haarlem die via een brief van de gemeente op de hoogte werd gesteld van de mogelijkheden om te sporten met het Sportfonds 50+ en het Bewegen 50+ aanbod. Ze wilde er nog graag bij zwemmen en via het Sportfonds is dit mogelijk gemaakt. Want met dit fonds krijg je €100 subsidie op de contributie van een sportvereniging waar je graag wilt sporten. Op bewegen50plus.nl kunnen inwoners van Haarlem een keuze maken uit het brede sportaanbod per stadsdeel. Via kennismakingslessen kan men dan bekijken of de sport, docent en groep past bij wat men verwacht. En het leuke is je mag zoveel sporten uitproberen als je wilt. Meestal tegen een kleine vergoeding en met een HaarlemPas vaak ook gratis.

Lief voor je lijf
“De drempel om te gaan bewegen is vaak erg hoog voor veel oudere mensen. Maar ik moedig iedereen om toch die stap te zetten. Begin rustig in kleine stapjes. Het geeft zoveel voldoening als je meer gaat bewegen. Ik wil soms ook weleens lekker thuisblijven, het valt mij ook niet altijd mee om de deur uit te gaan. Maar blijf dit gevecht met jezelf aangaan. Je moet lief zijn voor je lijf. Je wordt er een blijer en positiever mens van. Ik raad het iedereen aan. Daarnaast is het heerlijk om mensen om je heen te hebben die naar je luisteren en je, wanneer je dat nodig hebt, weer moed inspreken. We maken er zelf elke keer weer een feestje van.” Aldus Roline.

Het Bewegen 50+ aanbod en het Sportfonds 50+ wordt aangeboden door SportSupport.