Rabobank Haarlem en Omstreken mag zich voor de 2e keer op rij partner noemen van de Olympische Dag Haarlem. Vrijdag 20 april 2018 werd op het Haarlemse advieskantoor van de Rabobank de samenwerkingsovereenkomst getekend. Hiermede verbindt de Rabobank zich opnieuw aan dit leuke en sportieve evenement.

Vrijdag 25 mei staat De Olympische Dag Haarlem op de agenda. Een grootschalig schoolsporttoernooi voor ruim 2000 leerlingen uit groep 7 en 8 van 26 basisscholen uit Haarlem en Bloemendaal. “Het is prettig een lokale partner zoals de Rabobank wederom bij dit prachtige evenement te betrekken. Want de Rabobank is net zoals SportSupport een sociaal maatschappelijk betrokken organisatie. Dit jaar gaan ze de Olympische Dag Haarlem weer benutten voor hun jaarlijkse vrijwilligersdag. Ongeveer 20 medewerkers van de Rabobank gaan als vrijwilliger aan de slag in het Olympisch Dorp. Aldus Jerry Buitendijk, directeur SportSupport.

Tijdens de Olympische Dag krijgen kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met allerlei sporten. “Sport is belangrijk voor de jeugd.” aldus Merlijn de Gruijter, directeur Particulieren & Private Banking van Rabobank Haarlem en Omstreken. “Wij zetten ons daar graag voor in. Als hoofdsponsor en door mee te helpen als vrijwilliger.”

Naast de inzet van vrijwilligers gaat de Rabobank ook een deel van het Olympisch Dorp aankleden. Zo kun je penalty schieten met PinPin. PinPin is de mascotte van de zakgeld-app van de Rabobank. Met de PinPin app kunnen kinderen op een speelse en veilige manier leren opgaan met geld. En kinderen die op jonge leeftijd leren omgaan met geld, plukken daar in de toekomst de vruchten van.

“Wij zijn trots dat wij al meerdere jaren een fijne samenwerking hebben met de Rabobank en hopen dit nog veel langer voort te mogen zetten.” Besluit Jerry. SportSupport organiseert in 2018 voor de 11e keer de Olympische Dag Haarlem. Het evenement vindt één keer in de twee jaar plaats.