Ongeveer 200 kinderen uit de gemeente Velsen hebben op maandag 21 oktober meegedaan aan het spel Sportnite, een real-life game in de sporthal, gebaseerd op de populaire videogame Fortnite.

Sporthal Zeewijk stond volledig op zijn kop. De hele sporthal was volgebouwd met obstakels waarachter de kinderen zich konden verschuilen. Overal in de zaal lag munitie, zachte pijltjes die door middel van een NERF blaster gebruikt werden om de tegenstander mee te raken. Doel van het spel: als laatste speler of team overblijven. Victory Royaal!

Aan het spel waren bekende elementen van het videospel Fortnite toegevoegd. Zo was er de  ‘Storm’: schermen in de zaal gingen omlaag waardoor het speelveld steeds kleiner werd en de kinderen dichter naar elkaar moesten bewegen. Hierdoor werd het een stuk lastiger om niet geraakt te worden. Daarnaast was er een Boogie bom, werd je geraakt door deze bal, dan moest je verplicht 10 seconde dansen en kon je eenvoudiger beschoten worden. Kinderen die af waren, moesten hun gevonden Blaster en munitie in het speelveld laten liggen en met de handen omhoog het veld uitlopen. Buiten het veld konden zij een extra ‘leven’ verdienen voor de volgende game.

Aan het einde van elke speelronde mocht de winnaar van het spel in de zaal achter blijven en meehelpen met het verstoppen van de beste Blasters. Zo was de winnaar in het voordeel, die wist namelijk meteen waar hij/zij de beste Blaster kon vinden.

Na 2 uur lang rennen, schieten en verstoppen gingen de kinderen met rode wangen, een bezweet lichaam en een voldaan gevoel weer naar huis. Deze jaarlijkse SportInstuif in de herfstvakantie was dit jaar voor het eerst in deze vorm. Deze Sportinstuiven worden georganiseerd door de buurtsportcoaches die bij SportSupport werkzaam zijn in gemeente Velsen. Meer info sportpasvelsen.nl