Op dinsdag 22 oktober 2019 organiseerde SportSupport de jaarlijkse SportInstuif in het Tetterode Sportcomplex in Overveen. Tijdens de SportInstuif konden de kinderen verschillende sporten uitproberen. De 150 aanwezige kinderen werden ingedeeld in groepjes en gingen zo verschillende clinics langs. Deze clinics werden gegeven door verenigingen uit Bloemendaal en omgeving. Albert Heijn Vos sponsorde appels en bananen voor tijdens de pauzes, wat bij de kinderen goed in de smaak viel!

Bijzonder dit jaar was de rolstoelhockeyclinic. Een populaire clinic want de kinderen vonden het interessant en leuk om dit eens te proberen. Eerst werd er geoefend met de techniek en beweging in de rolstoel om vervolgens een wedstrijdje te spelen. Nog zo’n bijzondere sport was cricket gegeven door Cricket Club Bloemendaal. In groepjes leerden de kinderen alles over cricket en uiteindelijk speelden ze een echte wedstrijd.

Daarnaast was De Haarlemse Damclub aanwezig om een clinic dammen te geven. Badminton werd gespeeld en geleerd door BC Duinwijck. Bij BVC werden er veel wedstrijdjes gevoetbald. Basketballen werd gegeven door KTC Basketball en LTC Bloemendaal gaf de tennislessen.

Litha Yoga organiseerde de yogaclinic. Hier kwamen de kinderen helemaal tot rust, waardoor ze weer genoeg energie hadden om bij Kenamju toffe streetdance moves te leren.

Het was een geslaagde dag! De kinderen waren erg enthousiast en deden fanatiek mee. De SportInstuif wordt jaarlijks georganiseerd door de buurtsportcoaches van SportSupport die werkzaam zijn in gemeente Bloemendaal.