Schuilen achter piramides, kasten en matten, rondvliegende pijltjes en Boogie Bombs ontwijken, samenwerken met je team, extra levens verzamelen en jezelf in veiligheid brengen bij een storm. Op dinsdag 13 oktober 2020 vond SportNite Bloemendaal plaats.

Tijdens SportNite konden de kinderen hun favoriete online game Fortnite in het echt spelen. Tijdens een game werden 4 verschillende battles gespeeld waarbij kinderen elkaar probeerden te raken met Nerfguns en verschillende soorten ballen.

Twee van de drie gespeelde games zaten helemaal vol. De kinderen waren erg fanatiek en renden flink heen en weer. De eerste minuut van iedere game was er nog niemand af en hadden de kinderen de tijd om een Nerfgun en munitie te verzamelen. Na deze minuut speelden de kinderen een battle van maximaal 12 minuten. Als kinderen werden geraakt door een pijltje waren ze af en moesten ze naar de zijkant komen. Als ze werden geraakt door een Boogie Bomb (trefbal) moesten ze 10 seconden een Fortnite-dansje doen. In deze 10 seconden konden ze wel geraakt worden.

Er werd eerst een battle solo gespeeld en daarna drie in teams. Het was ontzettend spannend! Tijdens de battles voor teams speelden kinderen goed samen en bedachten ze van te voren goede tactieken. Veel rode hoofdjes en bezwete voorhoofden, want iedereen wilde winnen. Het was een groot succes en er is weer genoeg bewogen!

Het laatste uur werd gevuld door leerlingen van het speciaal onderwijs. In totaal hebben 22 leerlingen van de van Voorthuijsen, de Schelp en De Gunningschool meegedaan. Bij binnenkomst waren sommige leerlingen wat verlegen en sommige waren juist heel erg druk door de spanning Tijdens het spelen kwam alle kinderen los en uiteindelijk ging iedereen enthousiast de deur uit.