Schuilen achter piramides, kasten en matten, rondvliegende pijltjes en Boogie Bombs ontwijken, samenwerken met je team, extra levens verzamelen en jezelf in veiligheid brengen bij een storm dat gebeurde allemaal tijdens de eerste SportNite in Heemstede op dinsdag 18 februari. Die helemaal was uitverkocht.

Tijdens SportNite konden de kinderen hun favoriete game Fortnite in het echt spelen. Tijdens een game werden 4 verschillende battles gespeeld waarbij kinderen elkaar probeerden te raken met Nerfguns en verschillende soorten ballen.

De kinderen waren erg fanatiek en renden flink heen en weer. De eerste minuut van iedere game kregen kinderen de tijd om een Nerfgun en munitie te verzamelen. Na deze minuut speelden de kinderen een battle van maximaal 11 minuten. Als kinderen werden geraakt door een pijltje waren ze af en moesten ze naar de zijkant komen. Als ze werden geraakt door een Boogie Bomb (trefbal) moesten ze 10 seconden een Fortnite-dansje doen. In deze 10 seconden konden ze wel geraakt worden.

Af en toe kwam er een ‘storm’ en ging er een zaaldeel dicht. Kinderen die zich niet op tijd in veiligheid hadden gebracht, moesten het speelveld helaas verlaten. Wanneer kinderen af waren, mochten ze in het zaaldeel waar niet meer gespeeld werd nog verder oefenen met het schieten en laden van de verschillende Nerfguns.

Er werden eerst twee battles solo gespeeld en daarna twee in teams. Het was ontzettend spannend! Tijdens de battles voor teams speelden kinderen goed samen en bedachten ze van te voren goede tactieken. Veel rode hoofdjes en bezwete voorhoofden, want iedereen wilde winnen. Het was een groot succes. Alle kinderen waren super enthousiast en willen dit zeker nog een keer doen.

SportNite is vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd in gemeente Velsen en in de voorjaarsvakantie voor het eerst georganiseerd in Heemstede, door de buurtsportcoaches van SportSupport. Zij hopen het volgend jaar weer te kunnen organiseren.