Afgelopen dinsdagavond 13 juni was het Teylers Museum het prachtige decor voor het Politiek Sportcafé. Een goede en constructieve avond over het aanbod voor nieuwkomers, over investeringen in duurzaamheid, over sportprestaties en inzet in het sociaal domein.

Haarlem groeit en dat is mooi. Daarbij het is belangrijk dat de sportinfrastructuur  meegroeit. Afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in de buitensport en dit heeft ondanks de bezuinigingen ook zeker zijn vruchten afgeworpen.  Nu zijn de binnensportaccommodaties aan de beurt. Veel van de binnensportzalen en de zwembaden zijn aan renovatie toe of voldoen niet (meer) in de behoefte. De politiek vindt dit een serieus punt wat zeker opgepakt wordt, die belofte is gemaakt!

Verenigingen vertelden met veel enthousiasme en trots over hun sport en wat ze nodig hebben voor de toekomst. Het ruimtegebrek en de renovatie stond ook voor de verenigingen hoog op de agenda. Zeker in de winter wanneer de buitensporten naar binnen komen, gaat het wringen als meerdere sportclubs de sportzalen delen. De eigenlijke binnensporten worden versnipperd over diverse locaties en dit gaat ten koste van het clubgevoel.  Een vereniging wil toch graag een thuisbasis.

“Het kennismakingsdoel en de uitwisseling is zeker geslaagd” volgens Jeroen Koomen, verenigingsondersteuner en adviseur van SportSupport. “We hebben al veel complimenten mogen ontvangen over deze avond. Het is goed om te zien dat politieke partijen en verenigingen elkaar opnieuw hebben ontmoet. Nu is het belangrijk dat de besproken punten worden opgepakt en de beloften worden ingewisseld door de Haarlemse politiek.”

Het Politiek Sportcafé is een initiatief van SportSupport en een aantal jaren geleden opgezet om de Haarlemse Politiek kennis te laten maken met de sportverenigingen in de stad. Weten wat er leeft, waar de behoefte ligt en hoe het gaat in het algemeen. Wensen en behoeften kunnen vervolgens door de politiek onderzocht worden en meegenomen in de sportnota. SportSupport voert in opdracht van de gemeenten de ondersteuning van de sportverengingen  uit.

SportSupport is al 20 jaar actief in het verzorgen van informatie, advies, organisatie en ondersteuning van de sport in de regio Zuid-Kennemerland in de meest brede zin van het woord. Een leven lang gezond actief.

 

RJ7-web-0407RJ7-web-0405RJ7-web-0530RJ7-web-0516