Het was een bijzondere pauze op de Don Bosco school in Schalkwijk maandag 17 juli. Merijn Snoek, wethouder Jeugd, Onderwijs en Sport, heeft samen met Remco Wilschut, een buurtsportcoach van SportSupport, een TSO les (tussen schoolse opvang) verzorgd. Daarnaast heeft hij de eerste editie uitgereikt van het Druppie magazine, een super leuk magazine voor een gezonde leefstijl voor kinderen.

Merijn zet zich als wethouder actief in voor een gezonde leefstijl voor kinderen. Ook de Don Boscoschool vindt dit belangrijk want sinds begin dit schooljaar zetten ze zich in voor een gezonde leefstijl en heeft de Don Bosco het certificaat van de gezondeschool. Elke dag is er in de middagpauze een beweeg aanbod op het schoolplein en worden de kinderen begeleid in activiteiten die zij graag willen doen. Deze lessen worden gegeven door Remco Wilschut, Britt Hekelaar & Gregory Hellings, de buurtsportcoaches van SportSupport, samen met een grote groep vrijwilligers. Naast het lekker bewegen draagt sport en spel ook bij aan de onderlinge goede band tussen de leerlingen.

SportSupport verzorgd deze lessen nadat het continurooster is ingevoerd op de Don Bosco school. Wij wilden de pauze van een half uur graag vullen met goed georganiseerde, sportieve activiteiten. De samenwerking met SportSupport sluit daar perfect op aan. Zeker in combinatie met de gezonde voeding merken we dat dit een positief effect heeft. Docenten merken dat de kinderen veel rustiger en geconcentreerd zijn in de klas. Aldus Directrice Amal Kerkouri. Snoek “Erg mooi dat hier verschillende dingen bij elkaar komen. LSR, gezonde leefstijl en lachende kinderen. Heel mooi die TSO inzet op de Don Bosco.”

Het sportaanbod stopt niet na schooltijd. Via jeugdsportpas.nl kunnen kinderen uit Haarlem en omgeving uit een breed aanbod van sporten kiezen welke ze willen uitproberen. Om dit sportaanbod samen te stellen wordt er samengewerkt met verschillende sportverenigingen in de buurt. Het sportaanbod voor het nieuwe schooljaar (2017/2018) staat alweer online dus er is weer genoeg te kiezen.