Op woensdag 15 juni 2016 zijn de sportkampioenen uit Gemeente Bloemendaal gehuldigd in het Openluchttheater Caprera in Bloemendaal, dit in samenwerking met de Gemeente Bloemendaal en SportSupport.

Ook dit jaar zijn er weer een record aantal teams uit de gemeente kampioen geworden. In totaal waren er meer dan 66 teams om gehuldigd te worden wat bij elkaar ongeveer 1100 kinderen (en aantal senioren teams) die met spanning op de huldiging zaten te wachten. De meerderheid van de kampioenen komt voort uit de hockey- en de voetbalsport, daarnaast waren er ook tennisteams en een basketbalteam van KTC. Uit handen van de burgemeester van Bloemendaal, Bernt Schneiders ontvingen de kampioenen een veldfles en iets lekkers.

Traditiegetrouw worden er enkele bijzondere sportprestaties belicht. Zo zijn er 2 prijzen uitgereikt voor sportteam van het jaar, welke onderverdeeld was in de categorie jongens en meisjes. De eerste prijs is gewonnen door Groen 1 van LTC Bloemendaal, zij zijn kampioen geworden in de voorjaarscompetitie. De prijs voor de meiden ging naar de MF1 van hockeyclub Rood-Wit ook uit Bloemendaal.

Tussen de huldigingen door werd het publiek vermaakt met enkele spectaculaire acts. Zo werd de huldiging afgetrapt met een spetterend optreden van Triple Threat, een basketbalvereniging uit Haarlem-Schalkwijk. Zij lieten met het showteam zien waarom zij de snelst groeiende basketbalvereniging zijn uit de omgeving. Halverwege de huldiging werd het podium vrijgemaakt voor 7 meiden van dansteam XPLOSION van het Don Bosco College uit Volendam. Zij zijn afgelopen vrijdag tweede geworden bij de School Final van Olympic Moves in Panama, Amsterdam.

Bekijk alle foto’s en een video van deze avond op de Facebookpagina Bloemendaal Beweegt

Bloemendaal huldiging