Ter versterking van ons team Clubkadercoach Haarlem zoeken wij een:

Clubkadercoach (m/v) 12 uur p/w

De functie
Clubkadercoach Haarlem is een project waarbij verenigingen worden ondersteund door de ‘’gouden driehoek’’(clubkadercoach, verenigingsadviseur en buursportcoach). De clubkadercoach biedt pedagogische en didactische begeleiding aan het technisch kader (trainers/coaches) van de vereniging. Hierin word je begeleid en ondersteund door de coördinator Clubkadercoach Haarlem en team Verenigingsadvies.

Wat ga je doen
De clubkadercoach zet trainersbegeleiding op, voert deze uit en borgt dit. Plezier en ontwikkeling zijn de belangrijkste redenen om te blijven sporten en trainers en coaches zijn hierin bepalend. Maar veel onervaren of ongeschoolde trainers/coaches vinden het soms lastig om voor een groep te staan. Zij hebben vragen als: Hoe spreek je het team aan? Hoe houd je de sporters actief en enthousiast? Hoe zorg je dat ze iets leren? En vooral: Hoe zorg je voor plezier bij de sporters? De clubkadercoach helpt hierbij en organiseert daarnaast bijeenkomsten op de sportverenigingen om kennis te delen. Ook signaleert de clubkadercoach knelpunten binnen de vereniging en bespreekt deze met de ‘’gouden driehoek’’. De clubkadercoach begeleidt maximaal twee verenigingen tegelijk.

Wat kun je
Als clubkadercoach neem je graag initiatief, ben je communicatief vaardig, sociaal en werk je zelfstandig, maar ook graag in teamverband. Je bent goed in het bouwen en onderhouden van een relevant netwerk en plannen en organiseren, dat kun je als de beste. Uiteraard heb je een passie voor sport en bewegen.

Wat vragen wij

  • Minimaal afgeronde mbo-opleiding gericht op Sport en Bewegen, bij voorkeur hbo (ALO of Sportkunde).
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
  • Je weet hoe een sportvereniging werkt en hebt affiniteit met het verenigingsleven.
  • Bekendheid met en woonachtig in de regio Kennemerland, bij voorkeur Haarlem.
  • Bereidheid tot werken in het weekend en/of in de avonduren.

Wie zijn wij
‘Een leven lang gezond actief!’, daarvoor zet SportSupport zich met een team van bijna 50 enthousiaste medewerkers dagelijks in. Voor gemeenten in de regio Kennemerland, IJmond en de Bollenstreek treden wij op als adviseur en uitvoerder van het sportstimuleringsbeleid en steeds vaker zetten wij sport en bewegen in als oplossing voor maatschappelijke vraagstukken. Diverse organisaties schakelen SportSupport Kennemerland in voor de uitvoering van sportieve projecten en evenementen.

Wij bieden jou
Een contract voor 12 uur per week, in eerste instantie voor een jaar, dat bij goed functioneren wordt  verlengd. Jouw salaris, afhankelijk van leeftijd en ervaring, is gebaseerd op de CAO Sociaal Werk schaal 6. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan onder andere uit een sportieve werkomgeving, een 13e maand, 1,5% loopbaanbudget en een woon-werkvergoeding. Mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken bieden wij uiteraard ook, net als af en toe ’s avonds en/of in het weekend werken. Jouw scholingswensen vernemen we graag.

Selectieprocedure
Enthousiast geworden? Reageer dan voor 1 november 2023 met motivatie en CV naar shamann@sportsupport.nl. Gesprekken vinden bij voorkeur plaats in de 1e week van november.

(Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.)