Dinsdagmiddag 26 oktober werd in Hillegom de tweede editie van ‘de Herfstwandeling’ georganiseerd. Dit uitstapje in rolstoel voor bewoners van woonzorgcentrum Parkwijk vond voor het eerst plaats in 2019 en deze geslaagde editie vroeg om herhaling. Helaas kon de wandeling vorig jaar in verband met corona niet plaatsvinden.

Afgelopen dinsdag kon het gelukkig wel doorgaan. Meer dan 35 ouderen gingen afgelopen dinsdag met evenveel vrijwilligers op pad. De wandelaars vormden een bonte stoet en van alle kanten klonk gelach. Na afloop hebben de vrijwilligers en bewoners gezamenlijk in de grote zaal van Parkwijk een kop koffie/ thee gedronken. De bewoners vonden het een gezellig uitje.

‘De Herfstwandeling’ is een initiatief van Jacqueline Ringma, welzijnsmedewerkster van Stichting HOZO (Hillegomse organisatie voor zorgverlening aan ouderen) en Sandra Boonstra, buurtsportcoach Hillegom in Beweging van Stichting SportSupport. Veel bewoners hadden wel zin in een rondje maar zonder inzet van vrijwilligers en voldoende rolstoelen kan ‘de Herfstwandeling’ überhaupt niet georganiseerd worden.

De organisatie had rond de 34 vrijwilligers nodig en naar verwachting zo’n vijftien rolstoelen plus transport. Aan de huur en transport van de benodigde rolstoelen hangt een prijskaartje. Met dank aan een financiële bijdrage van Healthy Hillegom konden de rolstoelen gehuurd worden. Vrijwilligers vinden is bij iedere activiteit een uitdaging en ook deze keer moest de organisatie weer alle zeilen bijzetten. Net op tijd was het allemaal geregeld en kon deze tweede zeer succesvolle editie van de herfstwandeling plaatsvinden.

Oproep:

Sandra: ‘Een evenement als dit staat of valt echt met vrijwilligers en nieuwe aanmeldingen zijn dan ook ontzettend welkom! Voor de wekelijkse dinsdagwandelingen, maar ook voor de ‘Middag Vierdaagse’ mei 2022. En je hoeft niet meteen vier dagen te helpen, één middagje is ook al heel waardevol. Want hoe meer vrijwilligers er zijn, hoe meer bewoners er mee naar buiten kunnen. Zo simpel is het helaas.’

Ook vrijwilliger worden? Of meer weten over seniorenactiviteiten in Hillegom? Kijk dan op www.hillegominbeweging.nl en www.hozo.nl.