Zonovergoten 37e editie van de SportSupport Halve van Haarlem

By 18 jul 2024Nieuws

Uit alle windrichtingen kwamen zondagochtend hardlopers gehuld in sportieve outfit richting de Haarlemse Grote Markt. Klaar voor hun deelname aan ‘Haarlems mooiste in de nazomer’ de SportSupport Halve van Haarlem. Met een record van meer dan 4.000 deelnemers en een zonovergoten dag gaat de 37e editie als zeer succesvol de boeken in. Tim Tesselaar mag het koningsnummer op zijn naam schrijven. Hij voltooide de 21,1 kilometer in een tijd van 1:10:45.

De Run2Forty2 Halve Marathon
Het grootste hardloopfeest uit Haarlem en omstreken barstte om 11.15 uur los met de start van de Run2Forty2 21,1 km. De halve marathon met start en finish op de Grote Markt leidt de lopers door de groene omgeving van Overveen, door de duinen richting Zandvoort en over de Zeeweg en weer terug naar het centrum van Haarlem. Tim Tesselaar, atleet van Noordkop, kwam als eerste binnen in een tijd van 1:10:45. Snelste vrouw was de Amsterdamse Eline Keet, zij voltooide de halve marathon in 1:22:51.

De Hero Kabouterloop 700m en Hero KidsRun 1400m
Terwijl de lopers van het koningsnummer onderweg waren was er genoeg vertier op de Grote Markt. De allerkleinsten verzamelden zich achter de startlijn voor de Hero Kabouterloop 700m en Hero KidsRun 1400m. Haarlemse Moos Everts rende de 700m in 3:20 en mag zich daarom winnaar van de Kabouterloop noemen. Saar de Jong deed er als snelste dame slechts 22 seconden langer over. Sehne Berkhout zegevierde op de 1400m door als eerste de finishlijn te passeren met een tijd van 5:06. Mae van Beek was de eerste bij de meisjes met een tijd van 5:32.

Ondertussen hield presentator Hendrik Nuyens vanaf het hoofdpodium alle toeschouwers op de hoogte van het verloop van de Halve Marathon met op de achtergrond de beats van dj Jara. Terwijl kinderen zich lieten schminken door Hero Kindercentra of meededen aan activiteiten georganiseerd door de buurtsportcoaches van SportSupport Kennemerland.

SportSupport 5 en 10 KM
Nadat de allerlaatste lopers van de halve marathon moegestreden de finishlijn passeerden was het de beurt aan de lopers voor 10 en de uitverkochte 5 kilometer. Luc Velzeboer uit Almere kwam na 10km als eerste over de finish in 32:45. Haarlemse Bronwyn Humphrys was snelste dame met een tijd van 40:27. Slotnummer van de dag was de SportSupport 5km. Levi Winkelman won deze korte, maar snelle afstand in 16:46, snelste vrouw was IJke Mourits in 18:17.

Naast alle individuele lopers liepen er 25 teams mee met de Endeavour BusinessRun. Met een team van minimaal 3 sportieve collega’s gingen zij de strijd aan met andere bedrijven op de halve marathon, 5 of 10 kilometer.

In totaal deden zondag ruim 4.000 deelnemers mee aan de SportSupport Halve van Haarlem. Het hoogste deelnemersaantal sinds jaren. Tijdens hun inschrijving gaven zij ook rijkelijk aan het goede doel: Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlem. Dankzij het hierdoor opgehaalde bedrag van ruim €2.100,- kunnen een flink aantal kinderen uit Haarlem en Zandvoort toch meedoen aan sport als er thuis geen geld is om op een club te gaan.

De SportSupport Halve van Haarlem wordt al vanaf de 1e editie georganiseerd door SportSupport Kennemerland, het aanspreekpunt voor de sport in Haarlem en omgeving. Op zondag 29 september 2024 staat de 38e editie van de Halve van Haarlem op de agenda.