Aangepast Sporten

Sporten met een beperking

Naar schatting hebben zo’n 1,7 miljoen Nederlanders een beperking. Om verschillende redenen sporten mensen met een beperking aanzienlijk minder dan mensen zonder een beperking. Daar wil SportSupport wat aan doen want sporten is voor iedereen belangrijk, een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn. Naast dat sporten en bewegen gezond is, is het ook nog eens ontzettend leuk om te doen. Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Daarnaast is sport vaak een prachtig middel om grenzen te verleggen, om uitdagingen aan te gaan, zelfstandigheid te bereiken en te bewijzen en om zelfvertrouwen te vergroten.

Voor wie
SportSupport verzorgt in regio Zuid-Kennemerland advies en ondersteuning op het gebied van Aangepast Sporten voor inwoners, sportaanbieders en verenigingen. Het programma Aangepast Sporten is er voor iedereen, die vanwege een chronische ziekte of een lichamelijke, auditieve, visuele, verstandelijke en/of psychische beperking ondersteuning nodig heeft of vragen heeft op het gebied van sport en bewegen.

Met Aangepast Sporten wordt de sport of worden de omstandigheden zo aangepast dat mensen met welke beperking dan ook, het mogelijk wordt gemaakt om te kunnen sporten. Daar doen wij het voor!

Wil je meer informatie over wat SportSupport kan betekenen met betrekking tot Aangepast Sporten? Neem dan contact op met Dennis van der Snoek via 023 – 3037 256 of mail dvdsnoek@sportsupport.nl.

Inschrijven nieuwsbrief