Aangepast Sporten

Sporten met een beperking

 

Er zijn veel mensen met een beperking die nog niet aan sport & bewegen doen, maar dit wel zouden willen. Drempelvrees en het onbekend zijn met de mogelijkheden om aangepast te sporten spelen hierbij een grote rol. Soms willen mensen met een beperking wel aan sport doen, maar weten ze eenvoudig niet de weg. Aangepast sporten is er voor iedereen met een beperking, waarbij het kan gaan om een lichamelijke, verstandelijke, auditieve, visuele of chronische aandoening.

Bij sporten hoef je niet te denken in termen van winnen of verliezen, van competitie, records en medailles. Maar juist aan begrippen als plezier, gezelligheid, samenhang, inspanning en ontspanning.

Dit geldt zeker ook voor mensen met een beperking. Sport is vaak een instrument en een middel om grenzen te verleggen. Om uitdagingen aan te gaan, zelfstandigheid te bereiken en te bewijzen en om zelfvertrouwen te vergroten.

Wat, waar, wanneer, hoe laat, hoe kom ik daar…?

Het zijn allemaal vragen waarop veel aangepast sporters het antwoord niet direct weten. Via de site aangepastsporten.info krijgt u alle informatie en mogelijkheden die er in de Provincie Noord-Holland zijn.  In de sportzoeker staat het sportaanbod van de gehele provincie hier kun je direct een sport zoeken bij jou in de buurt.

Wil je meer informatie over wat SportSupport kan betekenen met betrekking tot aangepast sporten? Neem dan contact op met Dennis van der Snoek via 023 – 526 03 02 of mail dvdsnoek@sportsupport.nl.