SportSupport

Opleiding Leider Sportieve Recreatie

Bij de opleiding Leider Sportieve Recreatie (LSR) word je opgeleid tot junior sportleider (niveau 1), assistent sportleider (niveau 2) of zelfstandig sportleider (niveau 3). De opleiding is ontwikkeld door Stichting Nederlandse Sportalliantie en erkent door het ministerie van VWS. SportSupport is namens de Nederlandse Sportalliantie bevoegd om de opleidingen aan te bieden.

De opleiding is interessant voor iedereen die werkzaam is, of wil zijn, bij bijvoorbeeld sportverenigingen, kinderopvang of buurt- en welzijnswerk. Inhoudelijk gaat de opleiding in op de basisvaardigheden lesgeven, begeleiden, EHBO, organiseren en leiding geven. Daarnaast is het een mooie tool voor cursisten, die verder niet te ambitie hebben om in de sport te werken, om zich te ‘herontwikkelen’ en op persoonlijk vlak verder te groeien en nieuwe vaardigheden aan te leren.

De opleiding bestaat uit het volgen van de praktijklessen, een praktijkstage, het maken van een portfolio en het uitvoeren van de Proeve van Bekwaamheid (PVB examens).

De LSR opleidingen zijn onderdeel van het Social Return programma van SportSupport. Hierdoor is het mogelijk om voor een aantal deelnemers de opleiding kosteloos aan te bieden.

Wil je meer informatie over de LSR opleidingen van SportSupport? Neem contact op met Dennis van der Snoek via  023 – 3037 256 of mail dvdsnoek@sportsupport.nl.