Ter versterking van onze sport- en beweegteam in Heemstede zijn wij op zoek naar:

Buurtsportcoach Heemstede (m/v) 16-32 uur p/w

De functie

Als buurtsportcoach heb je de taak om meer mensen, op een juiste manier, aan het bewegen te krijgen. Je legt verbinding tussen aanbieders vanuit de sport en organisaties uit de sectoren welzijn, gezondheidszorg en het onderwijs. Je komt te werken binnen ons team Heemstede, waar je wordt aangestuurd door onze teamleider. Samen met het team stel je een jaarplan op, voert dit deels zelf uit en bewaakt de voortgang.

Wat ga je doen

Je verzorgt uitvoerende sportactiviteiten in Heemstede, voornamelijk gericht op jeugd en treedt op als bekend en herkenbaar sport- en beweeggezicht in onze werkgebieden. Je maakt een sportieve en gezonde omgeving voor jeugd en jongeren mogelijk waarin zij voldoen aan de beweegrichtlijn en de gezonde keuze de makkelijkste is. Samen met je collega’s, gemeente en samenwerkingspartners draag je bij aan sportstimuleringsactiviteiten. Je zet je in voor kleutergym aan 4-6 jarigen.

Wat kun je

 • Je neemt graag initiatief, werkt zelfstandig en ontvangt graag vertrouwen.
 • Je werkt graag in teamverband en onderkent ieders expertise.
 • Je bouwt en onderhoudt een relevant netwerk.
 • Je bent contactueel en communicatief vaardig.
 • Je kunt goed plannen en organiseren.
 • Hebt affiniteit met (jonge) kinderen.
 • Je hebt passie voor sport en bewegen.

Verder vragen we

 • Een afgeronde opleiding in de sport, minimaal CIOS/ROC (niveau 4), ALO of HBO Sportkunde.
 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
 • Een afgeronde ALO opleiding is een pré.
 • Kennis van en bekend zijn met (sportverenigingen, andere sportaanbieders, onderwijs, en welzijnsorganisaties in) Heemstede is een pré.
 • Bij voorkeur woonachtig in de regio Zuid-Kennemerland.

Wie zijn wij

‘Een leven lang gezond actief!’, daarvoor zet SportSupport Kennemerland zich met een team van bijna 50 enthousiaste medewerkers dagelijks in. Voor gemeenten in de regio Kennemerland, IJmond en de Bollenstreek treden wij op als adviseur en uitvoerder van het sportstimuleringsbeleid en steeds vaker zetten wij sport en bewegen in als oplossing voor maatschappelijke vraagstukken. Diverse organisaties schakelen SportSupport Kennemerland in voor de uitvoering van sportieve projecten en evenementen.

Wij bieden jou

Een salaris afhankelijk van leeftijd en werkervaring conform CAO Sociaal werk schaal 5 of 6, inclusief eindejaarsuitkering van 8,3%, 1,5% loopbaanbudget en individueel keuzebudget. Aanstelling in eerste instantie voor de duur van een jaar, dat bij goed functioneren kan worden verlengd. Aanvang werkzaamheden in overleg.

Kom jij onze sport- en beweegteams versterken? Stuur jouw motivatie en CV uiterlijk 21 mei 2024 naar Rianne Koldenhof via rkoldenhof@sportsupport.nl.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet, waarbij wordt opgemerkt dat interne kandidaten voorrang hebben. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.