Schoolsport

Sporttoernooien waar je met andere scholen onderling de sportieve strijd aan kunt gaan. Wie kijkt daar niet naar uit? Gedurende het schooljaar worden in Haarlem en Bloemendaal 15 toernooien georganiseerd voor het primair onderwijs. Waaronder: voetbal, zwemmen, volleybal, hockey, softbal, badminton, basketbal en korfbal. Maar ook voor het voortgezet onderwijs is er genoeg om aan mee te doen: rugby, schaatsen, zaalvoetbal, volleybal en basketbal.

Olympische Dag
Om het jaar vindt de Olympische Dag plaats voor groep 7 en 8 uit Haarlem, Bloemendaal en omstreken. Met een spetterende openings- en sluitingsceremonie. Zodra de bekende sportheld de olympische vlam heeft ontstoken, kan de strijd om de medailles beginnen! Een sportspektakel met 2.500 leerlingen en 16 verschillende sporten op vijf locaties. En een Olympisch Dorp waar workshops en clinics worden georganiseerd.

Olympic Moves
De grootste schoolsportcompetitie van Nederland heet Olympic Moves. Met veldvoetbal, streetball, ultimate frisbee, dans, softbal, veldloop en badminton. Het is een jaarlijkse competitie tussen jongeren uit het voortgezet onderwijs, waarbij eerst scholen in de regio Kennemerland elkaar uitdagen. Daarna zet de strijd zich zelfs op nationaal niveau voort.

Meer weten over schoolsport? Neem dan contact op met Jochem de Boer via telefoonnummer 023-5260302 of mail naar jdboer@sportsupport.nl.