Drinkwater

Themacampagne ‘Drinkwater’

Jongeren Op Gezond Gewicht wil met het thema drinkwater aan jongeren en ouders laten zien dat water de meest gezonde keuze is wanneer je wat wil drinken. Water lest de dorst het beste en is vrij van calorieën. Pakjes drinken mee naar school, het lijkt zo gemakkelijk voor ouders. Maar kinderen krijgen gemiddeld door deze zoete drankjes ruim 6 kilo suiker per jaar binnen. Verandering daarin zou enorm bijdragen aan gezond gewicht onder jongeren. Met de landelijke campagne ‘Drinkwater’ wordt water drinken weer de normaalste zaak van de wereld. Door themaweken, voorlichting en beleid ontdekken kinderen dat water drinken lekker, gezond en zelfs leuk is.

Op onderstaande site staat meer informatie over het onderwerp ‘Drinkwater’
http://overopdrinkwater.nl/

Wat doen JOGG Haarlem en SportSupport?

SportSupport organiseert verschillende activiteiten om jongeren via hun eigen omgeving te bereiken.

  • Via ‘Druppie’; de drinkwater-campagne die voor de gemeente Haarlem is uitgerold. De omgeving van kinderen wordt hiermee gestimuleerd om verleidingen van zoete drankjes zoveel mogelijk te beperken en kinderen te leren om (meer) water te drinken. Deze campagne loopt nu enkele jaren zeer succesvol!
  • Ontwikkelen van het Druppiemagazine
  • Op evenementen en bijeenkomsten zorgen wij voor drinkwater
  • Het openen van watertappunten in de omgeving op binnen en buitenlocaties zoals; scholen, verenigingen, speeltuinen, druk bezochte locaties etc.
  • In samenwerking met PWN, Hogeschool Inholland en JOGG-gemeentes in Noord-Holland hebben studenten een lesprogramma ontwikkeld over ‘Drinkwater’ voor kinderen op de basisschool

Wil jij aan de slag met een van de JOGG thema’s of omgevingen? Bel of mail dan met Marije de Wolf via 023-5260302 of mail mdewolf@sportsupport.nl