Gezonde (sport)kantine

Gezonde sportkantine

De Gezonde (sport)kantine zet zich in voor een gezondere sportomgeving, onder andere door het aanbod in sportkantines en -accommodaties gezonder te maken, samen met een rookvrij en verantwoord alcoholbeleid. Alle type sportclubs kunnen zich aanmelden bij JOGG Haarlem die in samenwerking met Team:Fit langs de club komen. Zij bekijken samen met de club wat er in het aanbod en het beleid kan veranderen, en wat goed zal aanslaan bij de bezoekers.

Het geeft jouw sportlocatie de mogelijkheid om stap voor stap te werken aan een gezondere sportomgeving op deze 3 thema’s. Aan de hand van challenges kun je mijlpalen vieren en beloningen ontvangen in de vorm van badges.

De sportclub gaat zelf met het advies aan de slag en krijgt volledige ondersteuning via de JOGG medewerker en een online platform. Daar krijgen de clubs onder meer inspiratie van andere Team:Fit sportverenigingen en vinden ze kant-en-klare communicatiemiddelen om hun aanpak onder leden te promoten.

Klik hier voor meer informatie over het onderwerp ‘Gezonde sportkantine’.

Wat doen JOGG Haarlem en SportSupport?

  • Tijdens een vrijblijvende kennismaking bij de sportvereniging informeren we welke stappen we doorlopen om te komen tot de Gezondere Sportomgeving volgens de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum.
  • Sinds begin 2021 wordt er gewerkt met de nieuwe manier, waarbij een offline checklist op de drie thema’s een belangrijk onderdeel is. Er is een online omgeving: Mijn Team:Fit. Op het online platform heb je altijd direct inzicht in de voortgang van jouw sportlocatie op het gebied van de gezondere sportomgeving. Zo zie je hoe goed je al bezig bent en welke vervolgstappen je kunt gaan zetten.
  • Wij kunnen in samenwerking met jullie een belangrijke rol blijven spelen bij het creëren van een gezondere sportomgeving. We blijven jullie graag begeleiden bij de stappen die jullie zetten om de ambities te behalen.
  • Het hele traject is kosteloos en we werken met professionele diëtisten en coaches. Dit betekent ook dat wij regelmatig langskomen in de sportkantine.
  • Inmiddels zijn er 25 kantines in Haarlem gestart met het “Gezondere Kantine traject”

Wil jij aan de slag met een van de JOGG thema’s of omgevingen? Bel of mail dan met Marije de Wolf via 023-5260302 of mail mdewolf@sportsupport.nl