Gezonde (sport)kantine

Gezonde sportkantine

De Gezonde (sport)kantine zet zich in voor een gezondere sportomgeving, onder andere door het aanbod in sportkantines en -accommodaties gezonder te maken. Alle type sportclubs kunnen zich aanmelden bij JOGG Haarlem die in samenwerking met Team:Fit langs de club komen. Zij bekijken samen met de club wat er in het aanbod kan veranderen, en wat goed zal aanslaan bij de bezoekers. Want als je sport omdat je het leuk vind en gezond wilt blijven, wil je dit ook terug zien in het aanbod van de kantine. De sportclub gaat zelf met het advies aan de slag en krijgt verdere ondersteuning via de JOGG medewerker en een online platform. Daar krijgen de clubs onder meer inspiratie van andere Team:Fit sportverenigingen en vinden ze kant-en-klare communicatiemiddelen om hun aanpak onder leden te promoten. Tevens is er aandacht voor beleid op het gebied van roken en alcohol.

Op onderstaande site staat meer informatie over het onderwerp ‘Gezonde sportkantine’
www.teamfit.nl

Klik hier voor meer informatie over het onderwerp ‘Gezonde schoolkantine’

Wat doen JOGG Haarlem en SportSupport?

  • Tijdens een vrijblijvende kennismaking bij de sportvereniging informeren we welke stappen we doorlopen om te komen tot de Gezondere Sportkantine.
  • Het hele certificeringstraject is kosteloos en we werken met professionele diëtisten en coaches. Dit betekent ook dat wij regelmatig langskomen in de sportkantine.
  • Inmiddels zijn er 25 kantines in Haarlem gestart met het “Gezondere Kantine traject” en hebben we al 10 kantines mogen certificeren voor goud, zilver of brons.
  • We geven tevens advies over en helpen mee aan het rook- en alcoholbeleid binnen sportverenigingen.

Wil jij aan de slag met een van de JOGG thema’s of omgevingen? Bel of mail dan met Marije de Wolf via 023-5260302 of mail mdewolf@sportsupport.nl