Gratis bewegen, gewoon doen!

Themacampagne ‘Gratis bewegen, gewoon doen’

Voldoende beweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Maar de gemiddelde agenda van een kind van deze tijd zit al zo vol. De campagne Gratis Bewegen, Gewoon doen! laat jongeren zien dat je voor wat extra beweging helemaal geen duur sportschoolabonnement nodig hebt. Bewegen kan altijd en overal, en is vaak nog leuker ook. Je moet er wel andere keuzes voor maken. Fiets je met andere kinderen mee naar school of laat je je snel even brengen met de auto? Speel je nog een potje voetbal online, of is het tijd voor een rematch op straat? Kinderen en jongeren bewegen genoeg als zij minimaal 60 minuten matig intensief bewegen. Dat doen zij bijvoorbeeld wanneer ze stevig wandelen, fietsen of buitenspelen. Ook bij plaatselijke sportaanbieders kunnen kinderen gratis kennismaken met bewegen. Bewegen past bij een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

Op onderstaande site staat meer informatie over het onderwerp ‘Gratis bewegen, gewoon doen’
http://gratisbewegen.nl/

Wat doen JOGG Haarlem en SportSupport?
SportSupport is hét aanspreekpunt van sport in de gemeente Kennemerland.

  • Veel buurtsportchoaches zijn actief als professional die sport versterkt en verbind in de wijk. De buurtsportcoach kan bijvoorbeeld op en om school sport-/beweegactiviteiten organiseren, optreden als brede schoolcoördinator, doceren van gymles of de gezonde school implementeren. Bij JOGG Haarlem werken wij nauw samen met de buurtsportcoaches. Zo organiseren zij leuke sportactiviteiten en evenementen zoals sportinstuiven, Ballin’, zwemvierdaagse en nog veel meer.
  • Meedenken over de aanpak van nieuwe speeltuinen of pleinen, om deze aantrekkelijk te maken en een gezonde omgeving voor de kinderen te realiseren.
  • Het ontwikkelen en uitzetten van JOGG-tassen waarbij kinderen op school gebruik kunnen maken van (vernieuwend) sport- en spelmaterialen om buiten spelen onder kinderen te stimuleren.
  • Uitvoering van Move Mates waarbij kinderen uit groep 7 worden opgeleid tot speelpleincoach om actief buitenspelen te stimuleren.
  • Implementatie Daily Mile bij basisscholen, check website dailymile.nl 

Wil jij aan de slag met een van de JOGG thema’s of omgevingen? Bel of mail dan met Marije de Wolf via 023-5260302 of mail mdewolf@sportsupport.nl