Subsidie breedtesport

Sportverenigingen opgelet! Wanneer u voor een non-profit sportorganisatie een evenement of sportstimuleringsactiviteit organiseert kunt u daar subsidie voor aanvragen bij de Gemeente Haarlem. Dit kan tot maximaal 5.000 euro.

De Subsidie breedtesport heeft als doel sport en bewegen te stimuleren. Bijvoorbeeld voor een jubileum die wordt aangevuld met leuke beweegactiviteiten, clinics die u wilt verzorgen op scholen in de buurt of een buurttoernooi.

Aanvragen

Wanneer de aanvraag onder de € 2.000,- blijft kunt u het hele jaar door een aanvraag indienen. Binnen 6 weken ontvangt u bericht of de aanvraag is goedgekeurd of dat er eventueel een aanpassing noodzakelijk is. Belangrijk is dat het gaat om een sportvereniging of een non-profit sportorganisatie.

Is het bedrag hoger dan €2.000,-? Dan zijn er 2 momenten belangrijk om de aanvraag te doen:

  • Dien de aanvraag vóór 1 mei in wanneer het evenement of de activiteit in het tweede halfjaar van datzelfde jaar plaatsvindt.
  • Wanneer het evenement of activiteit in het eerste half jaar van het daaropvolgende jaar plaatsvindt moet de aanvraag vóór 1 november gedaan zijn.

Aanvragen kan via de site van de Gemeente Haarlem: https://haarlem.nl/subsidie-breedtesport

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met Jeroen Koomen, verenigingsadviseur Sportsupport Kennemerland:  jkoomen@sportsupport.nl.