Op dinsdag 2 november vond het Bloemendaalse Sportontbijt plaats in de zaal van de Tetterodehal in Overveen. 120 Kinderen uit groep 6 van 3 basisscholen uit de gemeente Bloemendaal schoven aan om met elkaar te ontbijten en daarna sportclinics te volgen. Dit jaar waren de Julianaschool, Vondelschool en SAB aanwezig.

Wethouder de Roy van Zuidewijn – Rive heeft het ontbijt officieel geopend. Ze vertelde de kinderen over haar eigen ontbijt en sport en ook vroeg ze de kinderen naar hun ideeën hierover. Daarna was het tijd om lekker van het ontbijt te genieten.

Na het ontbijt deden de kinderen verschillende sportclinics. HC Bloemendaal was aanwezig om een hockeyclinic te geven en Cricketclub Bloemendaal en Dans en Balletstudio Jolein waren aanwezig met clinics. Daarnaast werd er een hele vette rolstoelhockeyclinic georganiseerd door de Kennemer Keien. Voor veel kinderen was dit de eerste kennismaking met een rolstoel. Dat maakt het hockeyen opeens een stuk lastiger. Ontzettend leuk om te zien hoe de kinderen hier van genoten en hun interesse toonden in de sport. De overige clinics werden verzorgd door de buurtsportcoaches van SportSupport.

Het Sportontbijt in Bloemendaal wordt ieder jaar georganiseerd door de buurtsportcoaches van SportSupport en vindt ieder jaar plaats in de week van het Nationaal Schoolontbijt. Het doel van het Nationaal Schoolontbijt is om het belang van gezond ontbijten zo veel mogelijk onder de aandacht brengen bij basisschoolkinderen, met als missie een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Het thema van dit jaar was dan ook: ‘Altijd een gezond ontbijt’.

Het gehele ontbijt was dit jaar gesponsord door winkels uit de gemeente Bloemendaal en Haarlem. Fruit en zuivel werd gesponsord door de Albert Heijn in Overveen, het brood werd gesponsord door Bakkerij Vink, het vlees door Van Leeuwen Vleesch, de kaas door Het Oude Zuivelhuis uit Haarlem en de 100% appelstroop en muesli door Ekoplaza uit Haarlem.

Het Sportontbijt was weer een groot succes. De buurtsportcoaches kijken met een tevreden gevoel terug en zijn blij met de hulp van de sportverenigingen en winkels uit de omgeving.