Op dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 november 2019 vond het jaarlijkse Heemstede Sportontbijt plaats. Het ontbijt vond plaats in de horecagelegenheid van Sportplaza Groenendaal en werd georganiseerd door SportSupport. Het was voor de kinderen uit groep zes van basisschool de Prinses Beatrixschool, De Nicolaas Beetsschool, Voorwegschool, de Jacobaschool, De Bosch en Hovenschool, De Ark en de Molenwerf.

De kinderen hebben heerlijk ontbeten. Het hele ontbijt werd gesponsord door winkels in Heemstede. De sponsoren waren: De Alexanderhoeve, Albert Heijn Blekersvaart & Zandvoortselaan, Bakker Van Vessem, Slagerij van der Werff, Kiebert Natuurlijk en De Pindakaaswinkel. Door middel van het ontbijt leerden kinderen dat gezond ontbijten belangrijk is. Na het ontbijt hebben de kinderen vier verschillende clinics gedaan.

Kenamju verzorgde de judoclinic en de karateclinic. De kinderen leerden verschillende grepen en hebben wedstrijdjes tegen elkaar gedaan. Tafeltennis werd gegeven door MJ Tafeltennis (namens HBC Tafeltennis). Ze hadden veel verschillende tafels mee en gevarieerde oefenvormen. De trainers nodigden de kinderen uit om in januari mee te doen aan Ping-Pong Stars, een tafeltennistoernooi voor alle kinderen uit groep 3 tot en met groep 8. Acrogym Haarlem verzorgde Acrogym. Ook hier waren de oefeningen erg gevarieerd en deden de kinderen verschillende trucjes met elkaar. Schaken werd gegeven door Kennemer Combinatie. Tijdens deze clinics waren de kinderen geconcentreerd bezig en voor velen was het hun eerste kennismaking met de sport schaken. In Dansstudio Jolein werd dans gegeven. De kinderen kregen van de dansdocente een dans aangeleerd en deden erg hun best. De Houtsche RFC was aanwezig met een rugbyclinic. Hier leerden de kinderen de beginselen van rugby en speelden ook een aantal wedstrijdjes tegen elkaar. SportSupport gaf zelf een creatieve clinic. Tijdens deze clinic werden mooie armbandjes, kettingen en sleutelhangers gemaakt. Ook konden de kinderen hun tekentalent laten zien. Na afloop deelden de verenigingen flyers uit. Ze hoopten kinderen enthousiast te maken voor hun sport en ze boden ze ook proeftrainingen aan.

Op woensdag was de burgemeester, mevrouw Nienhuis, aanwezig om het ontbijt te openen. De burgemeester heeft de kinderen uitgelegd dat het heel belangrijk is om te ontbijten en ook zo gezond mogelijk te ontbijten. Ontbijten zorgt er voor dat je energie krijgt en dat je de hele dag lekker kunt bewegen. Ook schoof de burgemeester tijdens het ontbijt bij een aantal tafels aan. De kinderen vonden het erg gezellig om met de burgemeester te ontbijten.

Verspreid door de horecagelegenheid hingen Druppie-posters. Op deze posters konden de kinderen zien hoeveel suiker er in pakjes drinken zit. Veel kinderen schrokken van deze grote hoeveelheid. Water is veel gezonder en kun je hartstikke lekker maken door er fruit (bijvoorbeeld sinaasappel of komkommer) in te doen. De kinderen kregen daarom bij het ontbijt water met citroen, komkommer of sinaasappel om te drinken.

Het waren drie geslaagde ochtenden met veel gezelligheid en plezier. De kinderen deden goed hun best en de verenigingen hebben hebben hele leuke clinics gegeven.