“Dit is voor mij de New York marathon in Nederland”. Dit is wat Coen Brandtjes uit Heemstede zei nadat hij als tweede op de 10 km was geëindigd. Een mooier compliment kan organisator SportSupport zich niet wensen.

Vierduizend deelnemers, duizenden mensen langs het parcours en 300 vrijwilligers hebben van de 33e editie van de Vitaminstore Halve van Haarlem een waar nazomers hardloopfeest gemaakt. Met 21 graden gaat deze editie wederom de boeken in als een warme editie.

“Het was bijzonder om dit evenement te mogen organiseren. Een evenement met zoveel historie is toch een heel speciale. Dit merk je aan iedereen; deelnemers, publiek en vrijwilligers. Sommige vrijwilligers zijn al vanaf de eerste editie betrokken bij dit geweldige Haarlemse sportevenement. En dat maakt voor mij extra speciaal.” Aldus Stefan Schilder, Manager Evenementen bij SportSupport, organisator van de Vitaminstore Halve van Haarlem.

De route van de halve marathon ging zoals vanouds weer over de Zeeweg. Een halve met karakter, door de duinen en het warme weer is dit niet zomaar een halve marathon. Alle afstanden komen bij de laatste kilometers over de 7 bruggetjes. Een prachtig weggetje wat eindigt onder de randweg door in het centrum van Haarlem. Dan is het nog een kleine kilometer naar de finish. Waar de vele toeschouwers je naar de finish juichen ondersteund door de lekkere muziekbeats bij de cafés.

Stefan: “Het was weer een schattig gezicht om alle kleine kinderen met de kabouterloop zo hun best te zien doen. Ook bij de Kidsrun waren de kids zo snel dat ouders ze niet eens bij konden houden. Zo ook bij de winnares van de Kidsrun. De moeder kwam een paar minuten later over de finish. Zoveel enthousiaste en blije kids is altijd een feestje, zeker wanneer ze daarna trots met hun medaille pronken.”

Ondanks het warme weer zijn er weer scherpe tijden neergezet. Edwin de Vries won de halve marathon met een tijd van 1:06:37. De snelste dame was Nora Szabo (Hongarije) in 1:22:00. Ruud Kappert heeft de 10 km met een tijd van 36:33 op zijn naam geschreven. Mirte Leloup was bij de dames de snelste; 40:55. Joey Hendriks zette met 16:01 op de 5 km een scherpe tijd neer. Heather Bray was met 19:23 de snelste dame op de 5 km. Natuurlijk werden op elke afstand prijzen uitgereikt aan de snelste Haarlemmer en Haarlemse. Daan Oppenhuis en Esther Koning (halve marathon). Remmert Dekker en Eva Cornet (10 km). Herman Brouwer en Sabine Hannema (5 km).

De Philharmonie was ook dit jaar het decor voor de bedrijvenloop. De prijswinnaars kregen dit jaar naast de beker en bloemen een prijzenpakket van hoofdsponsor Vitaminstore en sponsor 361 uitgereikt. Deze werden door met een brede glimlach in ontvangst genomen.

SportSupport kijk met trots terug op deze 33e editie en kijkt alweer uit naar het loopfeest volgend jaar dat op zondag 30 september plaatsvindt.

Bekijk hier de foto’s van de Vitaminstore Halve van Haarlem.