Iedere twee weken een column van de buurtsportcoaches van Velsen. Vandaag is het woord aan Nicky Brouwer. Zij is buurtsportcoach in IJmuiden en richt zich op de sportstimulering van de basisschooljeugd. In deze column aandacht voor grote sportevenementen, die de  laatste tijd zijn georganiseerd, door de buurtsportcoaches.

De buurtsportcoach organiseert naast alle wekelijkse activiteiten ook jaarlijkse grotere sportevenementen om kinderen in de gemeente Velsen in beweging te krijgen. In april en mei hebben er twee grotere sportevenementen plaats gevonden, de Koningsspelen en de Mega Sportmix! In deze column komt u meer te weten over deze sportactiviteiten!

Koningsspelen
Op vrijdag 20 april was het zo ver, de Koningsspelen! De Koningsspelen is een sportdag voor de basisschool die sinds 2013 wordt georganiseerd. Destijds is dit initiatief ontstaan vanuit de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend sportevenement.

In de gemeente Velsen kunnen basisscholen er voor kiezen om niet deel te nemen aan de koningsspelen, zelf wat te organiseren of mee te doen aan een sportdag georganiseerd door de buurtsportcoach. Dit jaar hebben de buurtsportcoaches van de gemeente Velsen op twee locaties de Koningsspelen georganiseerd; op het strand van IJmuiden en op sportpark Groeneveen in Santpoort. Op het strand waren 5 scholen aanwezig met ongeveer 900 kinderen en op sportpark Groeneveen waren 2 scholen aanwezig met ongeveer 400 kinderen.

Op het strand zijn we gestart met de Koningsdans, de Fitlala! Wat een gaaf gezicht was dat, 900 kinderen die hetzelfde dansje doen! Beelden van de dans hebben zelfs het jeugdjournaal gehaald. Voor een impressie van de dag kunt u het filmpje hieronder bekijken.  Als het filmpje wordt meegestuurd, anders niet.

Megasportmix
De buurtsportcoaches organiseren in elke vakantie (met uitzondering van de zomervakantie) een vakantie sportactiviteit. In de meivakantie was dit de Mega Sportmix op dinsdag 1 mei. Tijdens de Mega Sportmix is de hele gymzaal volgebouwd met allemaal leuke spelletjes.

Van touwzwaaien tot airhockey tot doelschieten tot touwtje springen, super veel leuke activiteiten waardoor de kids zich geen seconde vervelen. Tijdens deze editie heeft Wesley van wesley4motion freerunning clinics gegeven en konden de kinderen paardrijden onder begeleiding van de instructeurs van Mileda’s Horse Center.

Reacties van de deelnemers waren; “wauw, ik wil wel elke dag freerunnen!”, “ik vind het echt super leuk dat ik met mijn vriendinnetje zelf mag kiezen wat we gaan doen” en “ik vond het paard zo lief, mag ik hem mee naar huis nemen?”

Voor een impressie van de megasportmix kunt u hier het filmpje bekijken: https://www.facebook.com/ijmuideninbeweging/videos/1820269181393770/

De vakantie activiteiten voor het volgend schooljaar zijn nog niet gepland. Wanneer deze gepland zijn, komen deze op de website www.velsenbeweegt.nl Ook veer meer informatie over de activiteiten van de buurtsportcoaches, kunt u hier terecht.

Meer columns op velsen.nieuws.nl