De Heemstede Sportdag laat kinderen het sportaanbod ontdekken

By 27 mei 2024Nieuws

Ruim 600 leerlingen van 10 basisscholen die tegelijkertijd samen sporten. Dat is de Heemstede Sportdag op maandag 2 oktober. De dag biedt kinderen de mogelijkheid te ontdekken wat er op sportgebied in Heemstede te doen is geeft verenigingen de kans zich te presenteren. De organisatie van de sportdag is in handen van SportSupport Kennemerland. Zij doen dit in opdracht van de Gemeente Heemstede.

Aan de Heemstede sportdag 2023 doen alle 10 de basisscholen uit Heemstede mee en verzorgen 10 verenigingen clinics voor al deze leerlingen. Op het programma staan in ieder geval freerunnen, schaken, turnen, boksen, tafeltennis, aikido en dans. Ook studenten van de opleiding Sportmanagement Inholland verzorgen clinics. Zij laten de kinderen kennismaken met slagbal, estafette, tikspelen en frisbee.

Het doel van de Heemstede Sportdag is om kinderen te enthousiasmeren om nieuwe sporten uit te proberen en om verenigingen de kans te geven kinderen enthousiast te maken voor hun sport en vereniging. Voor de studenten van Hogeschool Inholland is het een praktische stage-opdracht zodat ze kunnen oefenen in het aanbieden en begeleiden van clinics.

Locatie: Sportpark Groenendaal, Heemstede
Datum: 2 oktober 2023
Tijd: 09.30 tot 14.00 uur