In september gaat het sporten met de JeugdSportPas weer beginnen. Yannick en Mara Veldt zijn ook dit jaar weer van de partij. Ze hebben voor de vakantie hun plekjes vast gereserveerd.

De 6-jarige Mara gaat trampolinespringen, net als haar bijna 9-jarige broer. ,,Maar ik ga ook nog freerunning doen, lekker een beetje stunten”, vertelt Yannick. ,,Ik heb vorig jaar voetbal, skiën en judo gedaan. Ik zit nu op atletiek bij KAV Holland. Vooral hoogspringen vind ik heel leuk, maar dit is een mooie manier om ook andere sporten te proberen.”  ,,Ik zit op turnen bij HLC en heb vorig jaar via de JeugdSportPas meegedaan met paardrijden”, vult Mara aan. ,,Dat vond ik heel leuk, maar toch wil ik nog verder kijken.”

Moeder Mariska is blij met het initiatief van SportSupport. ,,Ik vind het een prachtig principe. Voor een klein bedrag kun je een paar weken een sport beoefenen en kijken of het wat voor je is. En de keuze is zo enorm groot; ik kan eigenlijk geen sport bedenken die ontbreekt. Er zitten ook veel sporten tussen die je anders misschien niet zou kiezen, terwijl je er nu een goed beeld van kunt krijgen. Het zou ook wel leuk zijn voor volwassenen. Ik zou er zelf zeker gebruik van maken.”

,,Het is heel gezellig, eigenlijk zouden alle kinderen hieraan mee moeten doen”, besluiten de leerlingen van OBS De Cirkel. ,,De keuze is groot en het is hartstikke leuk.”

Vlnr Mariska, Mara en Yannick Veldt

Vlnr Mariska, Mara en Yannick Veldt