Inschrijving 11e editie geopend

Op zondag 18 maart 2018 wordt voor de 11e keer de Scheveningen Zandvoort Marathon georganiseerd. Nieuw dit jaar zijn de halve marathon en de 10 km. Met deze toevoeging krijgen nog veel meer hardlopers de kans om te ervaren hoe gaaf het is om over het strand en door de duinen te lopen. De inschrijving is open, dus pak deze unieke kans.

De Scheveningen Zandvoort Marathon is een speciale strandmarathon, de enige marathon met een volledige afstand van 42,195 kilometer over het strand. Voor de loper een bijzondere belevenis want je weet niet wat het parcours brengt en wat je onderweg tegenkomt. Deelnemers gaan in gevecht met de elementen van de natuur en met zichzelf.

Dit jaar zijn een aantal nieuwe afstanden toegevoegd. “Door het toevoegen van deze afstanden bieden wij nog meer deelnemers de kans om deze unieke loop te ervaren en het zware parcours te trotseren. De deelnemers gaan op de 10 km en de halve marathon in gevecht met het zand en de pittige duinen. Het belooft een prachtige route te worden. Daarnaast hebben we dit jaar ook een bedrijvenloop. Dit is voor bedrijven een uitgelezen kans om collega’s en/of relaties op een sportieve manier te verbinden. Maar de bedrijvenloop is ook geschikt voor vriendenteams of verenigingen.” Aldus Stefan Schilder, coördinator Scheveningen Zandvoort Marathon

Schilder: “Een speciaal onderdeel van de Scheveningen Zandvoort Marathon is de KidsRun. Het is de enige KidsRun in de wereld waar de volledige marathonafstand van 42,195 km over het strand gaat. De kinderen lopen de marathon in estafettevorm. Een enorme prestatie natuurlijk. De primeur was vijf jaar geleden, twee teams uit Haarlem en uit Veenendaal liepen toen voor het eerst mee. Een daverend succes, zo blijkt, inmiddels is de Kidsmarathon uitgegroeid tot een bijzonder onderdeel van deze marathon.”

Het goede doel waar de kinderen voor lopen is Reddingsbrigade Nederland. “Een goed doel dat perfect aansluit bij deze strandmarathon. Wij lopen namelijk in hun werkgebied. Zij streven naar veilige en schone stranden. Dat is voor alle bezoekers van de kust natuurlijk belangrijk. Wij zijn blij en trots dat de Reddingsbrigade Nederland dit jaar dan ook het goede doel is van de KidsRun.” Aldus Schilder.

Zondag 18 maart 2018 om 11.00 uur klinkt het startschot van deze 11e editie. De inschrijving is geopend en is mogelijk via de website: scheveningenzandvoort.nl. Dit hardloopevenement wordt georganiseerd door SportSupport uit Haarlem.