Normaal gesproken staat de eerste vrijdag van juli in het teken van De ZorgSpecialist Grachtenloop, de gezelligste midzomeravond run. De binnenstad van Haarlem staat dan vol met hardlopers, vrienden en familie. Vanwege de Covid-19 crisis is het helaas niet mogelijk om het evenement te organiseren. Maar SportSupport heeft voor al deze enthousiaste hardlopers een online variant neergezet. Hiermee dagen zij alle hardlopers uit om een rondje te gaan hardlopen, alleen dan niet per se in Haarlem en niet samen, maar wel in competitieverband en dus online.

Deelnemers kunnen mee doen met hun eigen 5 of 10 km rondje en kinderen kunnen meedoen aan de 1 km KidsRun. Deelnemers kunnen op hun eigen moment een 5 of 10 km registreren maar dit moet wel tussen 2 juni en 31 juli 2020. Dit geldt natuurlijk ook voor de deelnemertjes aan de 1km KidsRun. In die twee maanden mag er worden gestart op een eigen moment en plaats naar keuze. Het registreren gebeurd via een speciale app die geïnstalleerd kan worden op een smartphone. Deelnemers ontvangen per mail hun eigen unieke toegangscode voor deze app.

Alle deelnemers aan de 5 of 10 km ontvangen bij Albert Heijn Vos een gratis 0,5l vers geperste sinaasappelsap en bij Café de Zwaan een gratis biertje of alcoholvrij biertje! Alle kinderen ontvangen bij IJssalon Garrone een gratis ijsbeker en bij Albert Heijn Vos een stuk fruit!

De top drie ontvangt een prijzenpakket, verder maakt iedere deelnemer kans op mooie prijzen die aangeboden worden door onze partners, houdt voor deze acties onze social media in de gaten.

Inschrijven kan vanaf vandaag via de grachtenloop.nl website.