Enkele weken geleden was er nog heuglijk nieuws voor de hardlopers in Kennemerland. De Heemstede Loop 2020 zou er komen! Helaas vinden zowel de gemeente Heemstede als Stichting SportSupport Kennemerland (SportSupport) het door de verscherpte maatregelen niet verantwoord om het evenement door te laten gaan, de Heemstede Loop 2020 is hiermede officieel afgelast.

Door de, vanuit de landelijke overheid, aangescherpte maatregelen  is het niet haalbaar om het evenement voor de 11e maal te organiseren. Veiligheid van deelnemers, vrijwilligers en organisatie staat voorop. Het was en is ontzettend lastig om een dergelijke besluit te moeten nemen. De vele reacties van voormalige en beoogde deelnemers waren onverdeeld enthousiast omdat het überhaupt weer mogelijk was om aan een hardloopevenement mee te doen.

De reeds ingeschreven deelnemers ontvangen komende week een mail met daarin de volgende keuze: deelnamebedrag retour ontvangen of het deelnamebedrag van 2020 te schenken aan het evenement. Deze laatste optie biedt de Heemstede Loop een steuntje in de rug om de continuïteit van dit geweldige Heemsteedse sportfestijn te waarborgen voor de editie van 2021.

SportSupport, de uitvoerend organisator van de Heemstede Loop, en de gemeente Heemstede hopen van harte volgend jaar weer een spetterende editie met veel deelnemers te mogen en kunnen organiseren.