Woensdag 13 februari was Merijn Snoek (wethouder Sport, gemeente Haarlem) fanatiek mee aan het spelen bij Old Stars Walking Football bij EDO Haarlem. Hij was veruit de jongste want deze vorm van voetbal is geschikt voor zestigplusser.

“Het was ontzettend leuk om Merijn als gast te hebben” zegt Jessica Frans van SportSupport. “Op deze manier kon hij zelf ervaren dat Walking Football helemaal niet suf is. Al spelende kom je erachter dat je tactisch goed moet spelen omdat je niet mag rennen. Op die manier krijgt het spel een nieuwe twist en wordt het uitdagend.”

Snoek heeft het hele uur mee gevoetbald en was zeer enthousiast over deze spelvorm. Jessica: “In de spelende teams in Haarlem doen veel oudvoetballers mee die vroeger op hoog niveau hebben gevoetbald, echt goede voetballers. Dit bewijst nog eens dat het op deze leeftijd ontzettend leuk is om weer een sport op te pakken. Ongeacht de leeftijd er is altijd wel een aangepaste vorm beschikbaar. Het was bijzonder om te zien hoe enthousiast de deelnemers dit spel oppakten en dat het oude teamgevoel snel weer boven kwam. De derde helft wordt zeker niet overgeslagen na afloop.”

Bij EDO, Olympia, Koninklijke HFC zijn een paar teams gestart met Walking Football. “We hopen uiteraard dat andere clubs ook aansluiten zodat we misschien een keer een Haarlems Walking Football toernooi kunnen organiseren.” Sluit Jessica af.

SportSupport kan verenigingen waar nodig ondersteunen om walking Football op te starten. Voor meer informatie neem contact op met Jessica Frans, 023 3 037 228 of jfrans@sportsupport.nl. SportSupport heeft een groot sportaanbod voor zestigplussers beschikbaar. Kijk hiervoor op: www.bewegen50plus.nl